Nieuwe koffer kopen? Hier moet je op letten

princess-koffer-tips-1-puurvangeluk

Ga je binnenkort op vakantie en is je koffer aan vervanging toe? Een stevige koffer voor al je vakantiespullen is een must! Een goede koffer is een reisgenoot die al je spullen tijdens een weekendje weg, een korte vakantie of een lange trip naar je reisbestemming brengt. Maar hoe koop je jouw ideale koffer? We helpen je op weg met het volgende artikel. Nieuwe koffer kopen? Hier moet je op letten. Lees, laat je inspireren en boek die volgende trip! 

Grootte en gewicht

Heb je geen idee hoe groot je koffer moet worden? Denk dan aan de tripjes die je voor de boeg hebt en vooral ook aan wat je allemaal mee wilt nemen tijdens deze tripjes. Is het voor een zakenreis, een vakantie of weekendje weg? Kies voor een compacte handbagage koffer als je van plan bent om korte reizen te maken, als je regelmatig een nachtje weg bent of wanneer je bewust niet zoveel mee wilt nemen. 

Wanneer je voor langere reizen kiest, is een ruime koffer een aanrader. Je kunt wat meer kleding en schoenen kwijt en er is nog wat extra ruimte over om nog een aantal souvenirs mee te nemen. Wist je dat er zelfs een koffer met geïntegreerde weegschaal is? Zo kun je altijd checken of je koffer niet te zwaar is. Handig hè! Wanneer je met je gezin reist, kan een kofferset handig zijn. Dan heb je koffers in verschillende maten, maar vaak wel van dezelfde kleur. Zo kun je gemakkelijk alle koffers terugvinden op de bagageband.

princess-koffer-tips-3-puurvangeluk

Materiaalkeuze 

Koffers zijn in verschillende soorten en materialen verkrijgbaar. 

De PT01 Classic koffers van Princess Traveller zijn gemaakt van ABS en beschikbaar in 7 verschillende trendy kleuren. Deze koffers zijn ook allemaal voorzien van een NO LONGER LOST sticker. Dit is een eenvoudige manier voor iemand die je verloren koffer heeft gevonden om met je in contact te komen. Je nieuwe persoonlijke held kan de QR-code op uw koffer scannen en wordt direct met je verbonden via het No Longer Lost platform, zonder persoonlijke gegevens vrij te geven. 

Elke PT-01 koffer heeft een speciale product info tag aan de zijkant. Dit handige plaatje vertelt je alle basisinformatie die je moet weten over je reisgenoot. Wil je weten of je trolley voldoet aan de reisvoorschriften van de luchtvaartmaatschappij? Het staat er allemaal op!

princess-koffer-tips-4-puurvangeluk

Veiligheid

Wil je goed voorbereid op reis met een veilige koffer? Kies dan voor een koffer met een slot. Dit kan een los slotje zijn dat je gemakkelijk kunt openen en dichtmaken. Maar je kunt ook voor een koffer kiezen met een geïntegreerd cijferslot. Deze is niet gemakkelijk te openen, wanneer je de code niet weet. Ideaal om diefstal van spullen zoveel mogelijk te voorkomen.

Extra opties

Sommige koffers hebben een extra vakje met bijvoorbeeld een rits, wat extra ruimte biedt. Ideaal voor de laatste souvenirs of andere spulletjes. Je kunt ook nog kiezen voor koffers met wieltjes. Deze hebben meestal een uittrekbaar handvat om de koffer gemakkelijk voor je uit te duwen of achter je aan te trekken. Zo hoef je de koffer niet te tillen en belast je je lichaam minder. 

princess-koffer-tips-6-puurvangeluk

Duurzame koffers

Investeer in een duurzame koffer van Princess Traveller. Waarom zijn deze koffers duurzaam? Ze maken maximaal gebruik van het hergebruiken van materialen. Door actief afval te verzamelen en te hergebruiken uit de natuur, proberen we onze impact nog verder te vergroten. 

  • De koffers worden gemaakt van gerecycleerde materialen, zoals PET-flessen (RPET). 
  • De wielen, het trolleysysteem en de handvatten zijn gemaakt van gerecycleerde oude visnetten & touwen (Ocean Bound plastic – OBP). Deze soorten plastic staan in de top 10 van meest gevonden zwerfafval in onze zeeën. 
  • Ze zijn momenteel een koffer aan het ontwikkelen die volledig is gemaakt van Ocean Bound plastic dat ze halen uit de Europese rivieren. 
  • Ze willen oude koffers gaan inzamelen en deze gebruiken als grondstof voor nieuwe koffers. 

Duurzamer dan dit wordt het niet! Investeer in een duurzame koffer die jarenlang meegaat. Hiermee bespaar je niet alleen in je portemonnee, maar denk je ook positief mee met het milieu. 

Tips voor het aankopen van een nieuwe koffer:

  • Loop in de winkel rond met de koffer om te bepalen of het comfortabel genoeg is. Open en sluit ritsen, bekijk de inhoud en test het handvat. Zo heb je een goede indruk van de koffer. 
  • Bovendien is een lichtgewicht koffer ideaal. Dat maakt het reizen niet alleen makkelijker, maar betekent ook dat je meer bagage mee kunt nemen. De kleinste koffer (S) weegt namelijk maar 2,5 kilo en de grootste (L) maar 4 kilo.
  • Wat ook belangrijk is aan een fijne koffer is dat de koffer 360º roterende wielen heeft.
  • Veel fabrikanten van koffers bieden een garantie aan. Bekijk goed wat de garantie precies inhoudt.
  • Misschien wel de belangrijkste tip is het lezen van recensies. Kijk wat anderen vinden of zeggen over de koffer die je op het oog hebt. Dit kan je vaak veel duidelijkheid geven en je keuze vergemakkelijken. 

Een goed gekozen koffer zorgt voor gemak, comfort en gemoedsrust tijdens het reizen. Door rekening te houden met de bovenstaande tips en adviezen en je specifieke behoeften in gedachten te houden, kun je een koffer vinden die voldoet aan al je wensen. Zo kun je volop genieten van het reizen!

>>> Vergeet niets mee te nemen op vakantie met deze vakantie checklist

>>> Prachtige natuurhuisjes voor een heerlijke vakantie 

princess-koffer-tips-5-puurvangeluk

Nieuwe koffer kopen? Hier moet je op letten

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: