Mooie verlichting in huis maakt je interieur af

interieur-inspiratie-led-verlichting-puurvangeluk

De sfeer in je interieur breng je niet alleen door meubelen en door toffe accessoires toe te voegen, ook mooie verlichting in huis maakt je interieur af. Lees hoe je dit het beste kunt doen.

Maak een lichtplan

Een goed begin is het halve werk. Maak een lichtplan! Door vooraf te bedenken waar je verlichting wilt plaatsen, neem je al een hoop onduidelijkheid weg. Kies eerst voor de basis, zoals verlichting in je keuken, boven de eettafel en in je woonkamer. Vanuit daar kun je verder met bedenken. Boven de eettafel is het prettig om te kiezen voor verlichting met een dimmer. Zo kun je elk moment van de dag kiezen welke sfeer je wilt neerzetten. Werk je bijvoorbeeld aan de keukentafel, dan is het handig om voldoende licht te hebben. Wil je ‘s avonds gezellig dineren met je gezin of met vrienden? Dan is het fijn als je het licht kunt dimmen voor extra sfeer. Heb je de basisverlichting voor elkaar, dan ga je verder met accentverlichting. Hier kun je hoekjes van de kamer gezellig mee accentueren. Dit kan met een tafellampje of gezellige kaarsjes.

woman draw a light bulb in white board

Kies voor duurzaam

Je wilt lang kunnen genieten van een fijne sfeer in je interieur. Kies daarom voor duurzaam en kies voor led verlichting. Misschien denk je dat led verlichting niet sfeervol is en juist ongezellig licht geeft. Maar niets is minder waar! Tegenwoordig is led verlichting niet alleen maar duurzaam en saai van kleur. Led verlichting zorgt juist voor een mooie sfeer in je interieur. Je kunt led verlichting namelijk in verschillende soorten en kleuren kopen. En je kunt zelfs led verlichting kopen met dimmer, waardoor je kunt kiezen welke intensiteit je wilt gebruiken. Zo kun je sfeer creëren, niet alleen in je interieur, maar ook in andere ruimtes van je huis. Bovendien is led verlichting niet alleen duurzaam voor het milieu, het is ook nog eens beter voor je portemonnee.

person holding white light bulb

Juiste fitting

Heb je de juiste led verlichting gekozen, dan is het tijd voor een mooie lamp waarin de verlichting zijn werk kan doen. Of je nu kiest voor een tafellamp, een staande lamp of een wandlamp, led verlichting is altijd een goed idee. Let wel op of je de juiste fitting hebt gekozen bij de lamp. Het is vervelend als je een lamp hebt gekocht met een grote fitting en je led verlichting hebt met een kleine fitting.

bed bedroom blanket clean

Ga aan de slag

Heb je een lichtplan gemaakt, maar kom je tijdens het stijlen erachter dat de lamp toch beter tot zijn recht komt op een andere plek? Doe dat dan gewoon. Soms komt de juiste sfeer pas samen op het moment dat je aan de slag gaat. Durf ook gerust eens te mixen en matchen of zet over een poosje dat tafellampje op een kastje of in een hoekje op een mooie zuil. Geef er vooral je eigen draai aan en kies wat het beste past bij jou en je interieur. Voldoende en goed licht is niet alleen belangrijk en functioneel in je huis, maar mooie verlichting in huis maakt je interieur af.

>>> Meer interieur inspiratie <<<

black kettle beside condiment shakers and green fruits and plants on tray on brown wooden table

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: