Geplaatst in Uittips Nederland

Zomervakantie uittips

Yesss … het is zomervakantie! Super lekker en de kinderen waren er hier giga aan toe. Even “Niks moet, niksen mag” en genieten van alles waar we zin in hebben. Maar liefst zes weken … het is best lang. Heerlijk natuurlijk en mij hoor je niet klagen hoor, maar ik moet wel eerlijk bekennen dat ik de nodige zomerse uitjes op mijn lijstje heb staan om de vrede in huis te bewaren.

Zes weken 24/7 thuis met je kids wordt volgens mij voor niemand relaxed als de planning blanco blijft. Dus … spelletjes spelen en knutselen is heerlijk maar een onderbreking van de dag is ook super fijn (lees broodnodig). Voor de kids, maar ook voor de papa’s en mama’s! Hierbij heb ik een aantal leuke en zelfs een aantal gratis zomervakantie uittips geselecteerd, zodat je een heerlijke vakantie tegemoet gaat. Dus hoppa … in de relax modus, geniet van je kroost en wat de dag je brengt!

Happy Holiday!!!

Kaarsenmakerij-t-smallert-emst1-785x522

Zomervakantie uittips

♣ Maak lekkere hapjes en drankjes, ga lekker picknicken en hutten bouwen in het bos of spelen in het park. Kinderen vinden het fantastisch, maar ouders trouwens ook.

♣ Speuren in het bos naar kabouters op het Kabouterpad. Voor € 5,- per kind mag je deelnemen aan de tocht. Bovendien krijg je wat te drinken en wat lekkers met een verrassing!

kabouterpad-2

♣ Neem een kijkje bij de Kinderboerderij de Maten of Kinderboerderij Laag Buurlo, entree is gratis, het is kleinschalig en lekker overzichtelijk.

♣ Wil je een hele dag vermaak, dan kun je bij Kinderparadijs Malkenschoten terecht. Entree is € 6,90 p.p. en voor kinderen tot 2 jaar zelfs gratis.

♣ Ga lekker een dagje naar het strand, meertje of recreatieplas. Altijd een goed idee, want zelfs als het wat minder mooi weer is kunnen kinderen zich daar uren vermaken met een emmertje en schepje.

♣ Bij gezinspark ’t Smallert heb je voor € 6,- p.p. toegang tot het speelpark en krijg je een rondleiding in de forellenkwekerij. Voor maar € 5,- p.p. heb je toegang tot de kaarsenmakerij incl. het maken van 2 kaarsen of 1 vlechtkaars.

♣ Lekker klimmen en klauteren in Speeltuin de Zoemer, gratis entree en uren vermaak.

♣ Ga gezellig een ijsje eten en spelen bij Speelboerderij De Drentse Koe, zelfs bij slecht weer kan je spelen in de speelschuur. Entree voor kinderen van 1 t/m 3 jaar is € 5,-, voor kinderen 4 t/m 16 jaar € 7,50 en volwassenen € 3,50.

♣ Ezeltjes kijken en spelen op Speelboerderij de Koperen Ezel. Entree is gratis, maar wil je een ritje maken met een ezel reserveer dan even.

♣ IJsjes eten en spelen bij ijsboerderij De Horst, en weet je wat zo leuk is, het is gratis entree.

♣ Boekjes uitzoeken bij CODA Junior Apeldoorn. Altijd een goed idee en nog leerzaam ook.

♣ Kijk voor andere leuke uitjes bij jou in de buurt op Kidsproof.nl

Fijne zonnige vakantie gewenst en geniet!!

>>> Meer Uittips <<<

kabouter
thumb_620x349_168245
Zomervakantie uittips.

Geef een reactie