Geplaatst in Health, Healthy tips

Zo houd je het een stuk langer uit!

Als gediplomeerd drogist weet ik als geen ander hoe belangrijk gezondheid voor je is. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit. Zorg voor voldoende vitamines, mineralen, lichaamsbeweging en slaap. De belangrijkste speerpunten voor een gezonde leefstijl. Zo houd je het een stuk langer uit!

Voldoende vitamine en mineralen

Vitamine en mineralen zijn essentieel voor een gezond lichaam. Eet voldoende groente en fruit om de nodige vitamines en mineralen binnen te krijgen. Een gevarieerd voedingspatroon helpt je voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt. Varieer met groente en fruit zodat het niet gaat vervelen. Maak lekkere frisse smoothies met groente en fruit en durf vooral te variëren. Een handje verse spinazie door je vruchten smoothie is heerlijk. Neem mini komkommertjes, snacktomaatjes en puntpaprika’s als tussendoortje. Een handje ongezouten verse nootjes, framboosjes en blauwe bessen zijn ook super gezond en lekker!

Elke week verse vis

Ondanks het gunstige effect voor de gezondheid eet/lust niet iedereen graag vis. Eet elke week verse vis, het liefst 2 á 3 keer per week. Sommige mensen vinden de smaak van vis niet lekker of vergeten met regelmaat vette vis te eten. Veel mensen kiezen daarom vanwege het gemak, de afwezigheid van een vissmaak of vanwege de zuiverheid voor het gebruik van een visolie supplement. Een prima alternatief want een tekort aan omega-3 vetzuren kan nadelige effecten hebben op de gezondheid. Omega-3 is essentieel voor onze gezondheid. Omega 3 vetzuren zijn essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren. Het zorgt voor het behoud van gezonde hart- en bloedvaten, is goed voor het geheugen en de concentratie. Tevens is het een perfect middel voor een hoog cholesterolgehalte en krijgt een winterdip minder kans door inname van Omega-3.

vis-gezond-leefstijl-puurvangeluk

Voldoende beweging geeft energie

Niet alleen je voedingspatroon is belangrijk! Ook een gezonde leefstijl is een must! Elke dag beweging geeft zorgt voor nieuwe energie! Met sporten maakt je lichaam endorfine aan, een stofje die je happy maakt! Ga sporten in de sportschool, evt. met een coach zodat je altijd advies kan vragen. Een half uurtje per dag bewegen is aan te raden. Wandelen, fietsen, zwemmen, hardlopen, kies wat bij je past en vooral waar jij je lekker bij voelt. Een wandeling in het bos is ook heerlijk, het maakt je hoofd even helemaal leeg en vermindert stress.

Zorg voor voldoende slaap

Iedereen wordt blij van voldoende slaap. Niet iedereen heeft acht uur slaap nodig maar zorg in ieder geval dat je voldoende rust krijgt. Uitgerust wakker worden is een must om de rest van de dag goed door te komen. Ben je moe en futloos of heb je een hectische drukke tijd voor de boeg of net achter de rug? Ga een week lang om 22.00 uur naar bed en je zal zien dat je energie weer aangevuld wordt en je er weer beter tegen kan. Succes!

Wil je nog meer health inspiratie? <<<

bos-gezonde-leefstijl-puurvangeluk
slaap-gezonde-leefstijl-puurvangeluk
fruit-gezonde-leefstijl-puurvangeluk
Zo houd je het een stuk langer uit!

2 gedachten over “Zo houd je het een stuk langer uit!

Geef een reactie