Geplaatst in Lifestyle, werkgeluk

Zaten er maar meer uren in een dag…

Voor velen vast heel bekend! Een dag is niets, voor je het weet is de dag weer voorbij. Moeten we zoveel of willen we zelf misschien teveel? Gastblogger Daisy vertelt ons hoe zij daar over denkt en hoe zij met haar dag omgaat. Zaten er maar meer uren in een dag…

Bepaal jij zelf je agenda of laat je hem bepalen?

Als werkende moeder heb je veel aan je hoofd en veel te doen. Dan kun je wel meer uren in een dag gebruiken. Mij overkwam dat heel vaak en dat gaf een hoop stress kan ik je zeggen. Ik ben nog steeds druk, maar laat het niet meer in mijn hoofd zitten. Daarvoor heb ik een agenda. Moet ik alleen niet vergeten in mijn agenda te kijken natuurlijk!☺ Je kunt je makkelijk mee laten slepen door de energieën van anderen. Dat zijn de valkuilen! Een hele herkenbare is het volgende; je bent van plan naar de stad te gaan om een cadeautje te kopen voor je nichtje die morgen jarig is. Belt ineens je tante dat ze ‘even’ koffie komt drinken. HELP!! Wanneer moet ik dan het cadeautje kopen?? ’s Middags moeten de kids weer naar training gebracht worden en heb ik beloofd te helpen in de kantine. Op het moment dat jij laat weten het goed te vinden, laat jij je tante jouw agenda bepalen.

planner-1873485_960_720
Zaten er maar meer uren in een dag…

Plannen en organiseren is ontwikkelen 

Als voormalig winkelmanager bij een groot concern heb ik leren plannen en organiseren. Vaardigheden die heel goed in te zetten zijn in het dagelijks leven. Vaardigheden die ik was ’vergeten’ toen ik moeder werd van een prachtige zoon en ik opgeslokt werd door de energieën van anderen. Op een gegeven moment kwam ik op een punt dat ik besefte dat het zo niet langer kon en dat ik wel beter wist. Gaandeweg heb ik mij ontwikkeld als health, beauty en lifestyle coach en help ik mensen grip te krijgen op hun gezondheid en leefstijl.

Vandaag moeten of wachten tot morgen?

Structuur in je leven scheelt een hoop stress. Ik noemde al de agenda, je hebt ze in soorten en maten. Welke voor jou geschikt is, hangt van je situatie af. Maar ook van jouw manier van denken. Hoe denk jij? In kleuren, beelden geluiden, woorden? Begin met de zaken op te schrijven die elke week weer terug komen, zoals boodschappen halen, sporten, schoonmaken, enz. Het lijkt zo simpel dat je het niet op de kalender of in de agenda zet, maar het gaat je helpen om je tijdsplanning rond te krijgen. Belangrijk is verder dat je voor jezelf op een rijtje zet wat je vandaag af wil/moet hebben en wat kan wachten tot morgen of volgende week.

Met Inge de Braak heb ik samen een werkboek geschreven ‘Ondernemen Met Lef!’ In ons boek is ook een paragraaf gewijd aan plannen. Maak je planning en je zult zien dat er 24 uur in een etmaal passen!

Zaten er maar meer uren in een dag… is geschreven door gastblogger Daisy van der Wiel van Daisy’s Health & Beauty Products.

>>> Kijk voor meer Lifestyle inspiratie <<<

hourglass-620397_960_720
Zaten er maar meer uren in een dag…
target-1506091_960_720
Zaten er maar meer uren in een dag…

Een gedachte over “Zaten er maar meer uren in een dag…

Geef een reactie