inspiratie, Lifestyle

Welkom in de wereld van optimalisatie, ontwikkeling en groei

Het is de ziekte van deze tijd dat we allemaal maar gelukkig, blij en heppie de peppie moeten zijn! Sterker nog, we zijn altijd beschikbaar, moeten continu optimaliseren, ontwikkelen en groeien, flikkeren massaal mooie kiekjes op  social media en als we het zo bekijken is alles maar rozengeur en wodka lime! Nou ik zal je even uit de mooie roze bubbel helpen… it’s fake, most of the time! Welkom in de wereld vol hindernissen, moeilijkheden en obstakels, it calls Real Life!

geluk-succes-ontwikkeling-groei-puurvangeluk

Blijven knallen

Het is de tijd van optimalisatie, ontwikkeling en groei. We moeten maar blijven knallen! Op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. Daar worden we allemaal blij en gelukkig van, toch!? We willen allemaal groot, groter en nog veel groter! Sterken nog…  er worden allemaal toeters en bellen uit de kast gehaald om dit ”succes en geluk” te behalen. We moeten het beste uit onszelf halen zodat we optimaal kunnen genieten en optimaal gelukkig zijn met de rest van de mensen om ons heen. Toch!? Maar dat betekent tegelijkertijd dat we continu bezig zijn met onszelf, onze naasten vergeten en vooral de mooie kleine dingen die gewoon gratis zijn niet meer zien. Want wie wil groeien moet vooral investeren, toch!? Wie houd je voor de gek? Ja precies… jezelf en de rest van de wondere wereld!

optimalisatie-ontwikkeling-groei-puurvangeluk

Terug naar toen

Vroeger was alles beter! Misschien wat kortzichtig gedacht, maar dat het allemaal wat minder fraai mocht zijn is al een verademing op zich. Op school trakteerden we met een mandarijn of een zakje chips uit van die kartonnen Croky dozen. Remember? Superlekker en altijd blije gezichtjes zodra die dozen weer tevoorschijn kwamen. Tegenwoordig zien we hele bouwwerken voorbij komen waar uren bloed, zweet en tranen in hebben gezeten. Pfff…. knap hoor! Op zakelijk vlak idem dito. Werkdruk wordt alsmaar hoger en de lat verschuift steeds weer een paar centimeter. De ene burn-out volgt de andere burn-out op. Maar hey, ook daar zijn weer allerlei mooie ontwikkelingen voor bedacht. We boffen maar met al die ontwikkelingen! 😉

Met de meute mee

Zet die roze bril af en toe ook even af en dender niet door wanneer je dat eigenlijk niet wilt. Doe je daadwerkelijk wat je wilt doen of doe je het gewoon om een ander te pleasen, om meer geld te verdienen of om continu te blijven ontwikkelen en AAN te staan? Zeg je ook wel eens nee, geef je ook wel eens grenzen aan en bepaal jij wanneer het klaar is? Of ga je gewoon met de meute mee?

meute-mee-eigen-koers-puurvangeluk

Bepaal je eigen koers

Durf uit te spreken; ,,tot hier en niet verder!” Durf jij die vervelende en rottige momenten te omarmen en toe te geven dat het soms best lastig is om al die obstakels aan te gaan of ga je er met een grote bocht omheen omdat iedereen vindt dat je positief en altijd maar blij moet zijn!? Mag het een onsje minder zijn in plaats van een onsje meer? Bepaal je eigen koers, let niet op anderen, want die hebben het altijd mooier en beter, toch!? Bepaal je eigen koers, dender niet door, geef het goede voorbeeld, zeg af en toe nee en kijk eens wat vaker om je heen, dat is pas optimalisatie, ontwikkeling en groei!

Kijk hier voor meer lifestyle inspiratie >>>

blij-ontwikkeling-groei-puurvangeluk

 

 

 

 

 

Geef een reactie