Health, Lifestyle

Wat zijn essentiële oliën en hoe werken ze?

Essentiële oliën zijn veelzijdig en kunnen voor heel veel dingen ingezet worden.  Ze zijn natuurlijk en kunnen probleemoplossend werken. Sommige mensen vinden het misschien wat ‘zweverig’ klinken, maar dat is het juist helemaal niet! Wat zijn essentiële oliën en hoe werken ze? Gastblogger Rowena van Ōils of Joy vertelt. 

Waar bestaan essentiële oliën uit?

Essentiële oliën zijn vluchtige aromatische verbindingen die gevonden worden in planten, zaden, schors, bladeren, stengels, wortels en andere delen van planten. De term essentieel wordt gebruikt omdat de therapeutische (essentiële) eigenschappen gebruikt worden die de olie bezit.

aroma-906137_960_720

Wat doen essentiële oliën?

Essentiële oliën hebben een krachtige, reinigende eigenschap en zijn van nature anti-bacterieel. Ze helpen de gezondheid te bevorderen op een natuurlijke manier. Essentiële oliën zijn breed inzetbaar. Ik zal een voorbeeld geven: Laatst was ik flink verkouden, snotter de snotter en geen lucht kunnen krijgen. Pepermuntolie ondersteund het herstel. Eén druppel pepermuntolie is al voldoende voor direct resultaat. Laat een druppel op je handen vallen en wrijf de olie even warm tussen de handen, maak dan een kommetje van je handen en plaatst het rondom je neus. Inhaleer de pepermuntolie en voel direct dat er ruimte komt tussen neus en longen. Je kunt ook een diffuser gebruiken om de dampen te verspreiden in de ruimte waarin jij je bevindt. Je kunt zelfs een druppel pepermuntolie in een glas water doen voor een verfrissende smaak.

Zo zijn er oneindig veel oliën verkrijgbaar die je kunt inzetten om het herstellende vermogen op een natuurlijke manier te ondersteunen. Een aantal voorbeelden;

  • Grapefruit → antiseptisch, desinfecterend, stimulerend en versterkend
  • Bergamot → depressie, spanning en stress
  • Kaneel → ontstekingsremmend, antioxidant, anti-parasitaire, antiseptisch
  • Gember → verlies aan eetlust, atritis, gebroken botten, catarre, koude rillingen

0be55484-620a-4b79-8a6a-cb4f8bfd904a

Natuurlijk medicijnkastje

Er is ontzettend veel mogelijk met essentiële oliën. Ze kunnen zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden. Essentiële oliën kun je eigenlijk zien als een natuurlijk medicijnkastje. Een natuurlijk en puur product die je helpt ondersteunen daar waar nodig. Wie wil er niet op een gezonde natuurlijke manier hun ‘way of life’ ondersteunen? Zelfs voor kinderen is dit een aangename productlijn. In tijden van slapeloosheid, spanningen, verminderde eetlust etc. kunnen essentiële oliën uitkomst bieden.

oil-3006588_960_720

Waar komen essentiële oliën vandaan?

Er wordt gezocht naar een goed product op een juiste locatie en gezorgd dat de boeren hier ook een bestaan van kunnen hebben (dit noemen ze co impact sourcing). Hoe mooi is dat!? DoTERRA is 100% puur, deze oliën worden in samenwerking met boeren over de hele wereld gewonnen uit planten, zaden, schors, bladeren, stengels, wortels en andere delen van planten.

spices-2548653_960_720.jpg

Wil je meer weten over de toepasbaarheid van essentiële oliën? Mail gerust en vrijblijvend naar rvanlohuizen@planet.nl Ōils of Joy.

*Gastblog geschreven door Rowena van Lohuizen

 

 

Geef een reactie