Gastblog, Health, Lifestyle

Waarom sporten goed voor je is, naast alle gezondheidsvoordelen!

Hi! Voordat ik van wal steek, zal ik mij eerst even voorstellen. Ik ben Allysia, eigenaar en blogger op Allysia.nl. Op deze site vind je alles over hard werken en hard ontspannen omdat ik ervan overtuigd ben dat deze twee hand in hand gaan. Toen ik ‘Puur van Geluk’ tegenkwam wilde ik maar al te graag delen waarom sporten goed voor je is, naast alle gezondheidsvoordelen!

Dagelijkse werkzaamheden vragen de nodige energie

We moeten al zoveel. Je wil een goede vriendin zijn voor je partner, voor je vriendinnen, een goede collega zijn die aardig is maar ook haar werk op tijd af heeft. Misschien ben je wel ondernemer en heb je meerdere petten per dag op. Druk druk druk. Al deze werkzaamheden vragen de nodige energie. Naast je dagelijkse werkzaamheden heb je ook nog je dagelijkse activiteiten die heel belangrijk zijn, waaronder goed voor jezelf zorgen.

unnamed-5

Een beetje discipline

In de basis vergeten we nog wel eens dat we goed voor onszelf moeten zorgen. Je hebt geen dure crèmes nodig, de nieuwste telefoon of een groot huis. Nee, je hebt jezelf nodig en oké… eerlijk zijn nu… een beetje discipline is ook wel fijn want voor jezelf zorgen vergt de nodige discipline. Sporten helpt daarbij. Vroeger, toen ik nog jong en onbezonnen was, vertrok ik met mijn 72 kg naar Aruba voor een half jaar stage. Na  een half jaar in bikini te hebben rond gelopen, vond ik het hoogtijd om af te vallen. “Zo gezegd, zo gedaan” is natuurlijk een understatement. Waar het wél op neerkomt is dat ik vandaag de dag (6 jaar later) nog steeds die kilo’s kwijt ben. Maar het allerbelangrijkste? Ik durf ook mijn dromen na te jagen!

Sporten is quality time

Door te sporten, wat voor mij gelijk staat aan een uurtje quality time, durf ik veel meer. Naar de kapper zonder zenuwen, mijn eigen blog beginnen, naar netwerkevents gaan, die gave outfit rocken, een tweede bedrijf starten. En dat allemaal naast mijn 40-urige werkweek als IT Consultant. Vooral in het begin is het lastig. Sporten is iets wat bij je moet passen. Gelukkig bestaan er vele verschillende sporten. Fitness, groepslessen, zwemmen, yoga, teamsports, kickboxen. Je kan het zo gek niet bedenken maar er bestaat een sport die bij jou past. Ook dat uitzoeken vergt de nodige discipline. You can do it!

unnamed-10

Een beetje discipline staat gelijk aan meer discipline

Als je de sport hebt gevonden die bij jou past, dan heb je een ‘Puur van Geluk’ moment bereikt. Zo kan je namelijk goed voor jezelf zorgen. Je zit lekkerder in je vel, je hebt meer energie, je huid ziet er beter uit – ik zei toch dat je geen dure crèmes nodig had 😉 – en je hebt quaility time voor jezelf. Sporten is naast al het bovenstaande, ook goed voor de ontwikkeling van je discipline! Discipline is namelijk ook een “spier” die je kan trainen. Die spier gebruik je dagelijks! Alleen maar een win-win-winsituatie als je het aan mij vraagt. Go for it!

Gastblog geschreven door Allysia van Allysia.nl

Geef een reactie