Geplaatst in geluk, Gelukstips

Volmaakt gelukkig

Volmaakt gelukkig, het zijn twee woorden, woorden die streven naar perfectie maar goed is wat mij betreft goed genoeg. Wat is volmaakt gelukkig zijn, hoe voelt het en vooral hoe bereik je het? Deze vragen zijn voor iedereen hetzelfde, de antwoorden hebben voor ieder een andere betekenis. Jammer? Nee, juist niet! Wat voor de één geluk betekent is voor de ander minder waard en wat voor de ander minder waard is betekent voor de één weer ultiem geluk.

Het uitgangspunt is dat we allemaal gelukkig willen zijn. Sommige voor de buitenwereld, ik hoop de meeste voor zichzelf. Maar laten we eens eerlijk zijn en er geen doekjes om winden of alleen maar de schone schijn ophouden. Soms is het leven oneerlijk, achterlijk, vol waanzin en soms zó niet volmaakt gelukkig dat je je afvraagt wat volmaakt gelukkig zijn nou eigenlijk is?

Ken je van die dagen die je liever in je bed wilt doorbrengen, uren bijslapen omdat je ohhh zooo moe bent en het liefst de hele dag als een ‘molletje in je holletje’ bivakkeert? Dat je het woord ‘mama’ even niet meer kan aanhoren, dat je de mensen om je heen die allemaal wat van je willen het liefst wilt ontlopen en je de telefoon niet wilt opnemen omdat je geen zin hebt in wie dan ook en dat het ritje naar de supermarkt om de hoek voelt als een wereldreis te voet? Nee!!?? Bofbips! Dan ben jij vast volmaakt gelukkig!?

Na zo’n ‘alles-is-minder-leuk-dag’ en ‘mijn-energie-is-ver-te-zoeken-dag’ pak ik een tijdschrift en een kop koffie met wat (lees heel veel) lekkers, kijk om je heen en zie wat er is. Je hebt het, maakt het, voelt het, het is er en verdient het… ik gun het je. Wees volmaakt gelukkig!!

-X-

>>> Meer Geluk <<<

volmaakt-gelukkig-magazine-puurvangeluk

3 gedachten over “Volmaakt gelukkig

Geef een reactie