Geplaatst in Gastblog, hotspot, Lifestyle, travel, uittips

Vlieland, ultiem genieten!

Het is moeilijk onder woorden te brengen, maar als je als toerist op Vlieland komt is het gevoel wat je denk ik krijgt, ‘niks moet en alles mag’. Ik ben zelf geboren en opgegroeid op Vlieland. Zelf vergeet ik wel eens hoe bijzonder het is. Vandaag vertel ik waarom je echt een keer naar Vlieland moet gaan. En als je er één keer bent geweest… 100% dat jij verliefd bent geworden op het eiland! Vlieland, ultiem genieten!

Uitwaaien en genieten op Vlieland

Het geluid van de zee als je wakker wordt, de geur van de natuur, de wind die door je haren gaat en vooral het gevoel dat je even helemaal niks moet. Dat is Vlieland! Dat je er kunt uitwaaien weet iedereen. Maar pas als je er vaker bent geweest weet je wat voor bijzonders er allemaal te doen is. Wie denkt dat Vlieland alleen rustzoekers trekt, heeft het mis. Er is van alles te doen. Vooral in de zomer zijn er ontzettend veel evenementen en activiteiten. In de winter vind je hier wel de ultieme rust.

Als je op de boot stapt heb je meteen het ‘vakantie gevoel’. Je bent even helemaal weg, zodra je de boot opstapt begint je vakantie al. Vlieland is ultiem genieten! Naast dat Vlieland een van de mooiste stranden van Nederland heeft, heeft het ook 2 keer zoveel zonuren als de rest van het land. Need I say more? Vlieland is een prachtig eiland, je komt er helemaal tot rust. Mooie natuurgebieden, duinen, bossen en stranden, genoeg wandel en fiets routes. Leuke mooie hotels, vakantie huizen in alle soorten en maten en 2 campings. Een gezellige hoofdstraat, de dorpsstraat, zit vol met winkels, restaurantjes, en leuke huizen. Buiten alles wat Vlieland al van zichzelf heeft, is er ook onwijs veel te doen.

rocks-1932796_960_720

Vlieland zit boordevol activiteiten

Een rondrit met de Vliehors Expres, bezichtiging van de vuurtoren, een proeverij van Vlielandse kazen in de kaasbunker, ga mee door de duinen met de Bunkerexcursie of ga lekker wandelen met de Markante Monumenten wandeling. Ontspannen door inspanning met Flowyoga-les, Hatha-yohales, sup safari, of verschillende outdoor activiteiten op het strand onder andere surf lessen, blow karten en rafter. Film weekenden, Cranberryweek, amuse tour, vuurtorenloop, halve marathon, festival Into the great wide open en verschillende optredens van leuke artiesten. Lekker borrelen, makkelijk eten tot en met luxe uit eten gaan en stappen… het kan allemaal. In het dorp zitten leuke restaurants maar ook zeker buiten het dorp. Op het strand heb je ’t Badhuys, de enige strandtent op het eiland. Sowieso moet je daar geweest zijn, het allermooiste uitzicht, en de beste borrelkaart! 😉

Unieke beleving

In het kort, Vlieland is een eiland met een bepaalde rust over zich heen en een positieve vibe. Als je hier geweest bent, weet ik zeker dat je uitgerust terug komt en er weer tegen aan kan. Je moet niks, en alles kan. Iedereen heeft dat wel eens nodig! Ik kan wel uren door schrijven over Vlieland, maar voor de echte beleving moet je het toch echt een keer zelf ervaren. Het ideale is dat het super dicht bij huis is. Het is gewoon in Nederland en toch ben je echt even helemaal weg.

Dus stap gewoon een keer die boot op! Op naar Vlieland!

(Geschreven door gastblogger Ieteke Galjaard)

Meer Travel hotspots <<

vlieland-597635_960_720
anchor-chain-638197_960_720

Een gedachte over “Vlieland, ultiem genieten!

  1. Super leuk stuk over vlieland, ik zou nieuwschierig worden als ik toerist zou zijn. Maar wat “vervelend” ik woon hier.
    Top Ieteke!!

Geef een reactie