Vakantiegeluk – tips voor alle dagen plezier in de meivakantie

Yesss, het is meivakantie … “let’s celebrate!” Een vakantie betekent plezier hebben, genieten en herinneringen maken! In deze tijd is vakantie vieren net even anders dan andere jaren. We kunnen helaas (bijna) geen leuke tripjes en uitjes plannen. Maar toch kun je je prima vermaken tijdens de meivakantie. Enne, er is trouwens ook niets mis met een pyjama-dagje. Heerlijk onbeperkt spelletjes spelen, lummelen of gewoon even helemaal niets doen, in je pyjama! Vakantiegeluk – tips voor alle dagen plezier in de meivakantie.

Tips voor alle dagen plezier:

♥ Eindelijk tijd om de kleding-, speelgoed- en spelletjeskasten uit te mesten. Zoek uit wat weg kan, verkoop het op Marktplaats, verkoop het op een kleedje aan de weg of geef het weg aan mensen die het goed kunnen gebruiken.

♥ Wil je er toch even uit? Maak een heerlijke wandeling in het bos. Trek goede schoenen aan en wandel een klompenpad in de buurt of wandel lekker door je eigen buurtje. Wellicht kom je dingen tegen die je nog niet eerder gezien hebt.

♥ Ga op kikkervisjes jacht! Trek de laarzen aan en ga op zoek naar kikkervisjes in slootjes. Kun je gelijk even lekker ongegeneerd slootje springen.

kikkervisjes vangen meivakantie tips puur vangeluk

♥ Pak de fiets, klem een picknickkleed onder de snelbinders, neem een rugzak vol lekkers mee en fiets een eind rond. Je komt geheid een fijn plekje tegen om een picknickkleed neer te leggen en te genieten. Vergeet ook een bal of ander spelletje niet!

fietsen meivakantie tips puur van geluk

♥ Ga op ontdekking in je eigen achtertuin en kijk wat er allemaal te vinden is. Check deze toffe doe-opdrachten voor in jouw tuin!

♥ Knutselen is altijd een goed idee! Pak er een knutselboek bij of surf het wereldwijde web rond voor een goed knutselklusje. Paar ideetjes:

  • Ga lekker schilderen op een groot doek en laat je creativiteit de vrije loop.
  • Maak mooie kaartjes met verf, stiften, pailletten, stickers etc. voor vriendjes en vriendinnetjes en ga ze brengen of verstuur ze per post.
  • Armbandjes freubelen is ook superleuk om te maken voor je vrienden.
  • Maak van winterse kleding zomerse kleding. Knip een lange broek af en maak er een korte van. Schrijf er leuke dingen op met kledingstiften of maak van het shirtje met lange mouwen een tof zomers shirtje met kraaltjes en pailletten.
  • Heb je nog stukjes afvalhout in de schuur liggen? Maak een vogelhuisje en pimp deze helemaal naar wens.

♥ Koekjes bakken is favoriet bij veel kinderen. Maak de lekkerste pindakaas koekjes met onderstaand recept. Daarna versieren maar! Maak een gezellig doosje of zakje en breng de zelfgebakken koekjes naar opa en oma.

koekjes bak

♥ We kunnen helaas nog niet sporten in de sportschool. Maar we kunnen natuurlijk wel een eigen sportschool nabootsen, gewoon in de achtertuin en in de frisse lucht. Maak een parcours van een keukentrapje, een hoepel, een springtouw en als je een trampoline hebt, is dat helemaal tof om lekker op te springen en squats te doen. Wij gebruikten hier volle ranjaflessen om gewichten te heffen en sprongen in en uit de hoepel op muziek. Je bent lekker bezig en het is superleuk om samen met je kids te doen.

♥ Kamperen in de achtertuin, wie is er niet dol op? Zet een tentje op, verplaats je beddengoed in de tent en maak er een gezellig plekje van. Ook al is het niet supermooi weer, het tikken van de regen op het tentje maakt het des te gezelliger. Of zet het tentje een paar nachtjes in de woonkamer!

meivakantie tips puur van geluk tentje opzetten woonkamer

♥ Sushi Lovers opgelet! Maak je eigen sushi met de sushi-kit van Jumbo. Wij zijn fan en vonden het een groot en smaakvol succes! Vergeet ook het maken van een lekkere pizza niet! Jammie…

Heb je zelf nog toffe tips die we niet mogen vergeten? Laat ze achter in de reacties onder dit bericht. Laten we samen vakantiegeluk delen!

Enjoy your Holiday!!!

Meer inspiratie >>>

sushi zelf maken meivakantie tips puur van geluk
knutselen verven meivakantie tips puur van geluk
zelf pizza maken meivakantie tips puur van geluk
jam van fem jamkastje klompenpad puur van geluk

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: