circle-of-parents-tweedehands-kinderkleding-puurvangeluk
duurzaam, Duurzame fashion, Duurzame tips, Fashion, Fashion Tips, inspiratie, Kids, Lifestyle, Tweedehands winkels

Tweedehands kinderkleding: dé sleutel voor een duurzamer gezinsleven

Onze kinderen leren tegenwoordig veel over duurzaamheid en het is een thema dat steeds meer tegenkomt, bijvoorbeeld op je werk. Duurzaamheid wordt ook thuis steeds belangrijker. Maar hoe kun je eigenlijk het beste als gezin proberen duurzamer te leven? Er zijn diverse mogelijkheden te bedenken. Je kunt bijvoorbeeld kijken hoe je naar school of naar het werk gaat, je kunt ervoor zorgen dat de verwarming en het licht niet branden in ruimtes waar je niet bent en je kunt bewuster omgaan met wat je eet en drinkt. En goed nieuws! Met deze kleine veranderingen maak je echt al een groot verschil. 

Koop tweedehands kinderkleding

Wist je dat je ondanks al deze inspanningen toch nog flink druk uitoefent op het milieu? En dat je door deze gewoonte aan te passen niet alleen het milieu spaart, maar ook heel veel geld bespaard? Het geheim? Kinderkleding. Je kent het wel, een paar maanden geleden heb je een superleuk truitje gekocht voor je dochter, maar na drie keer knipperen is ze er alweer uitgegroeid. En net zoals dit truitje, groeit ze ook uit haar shirts, broeken en schoenen. Kinderen groeien veel sneller dan hun kleding slijt, dus veel kleding is nog zo goed als nieuw. Door jullie nieuwe maatjes dus niet langer nieuw, maar juist van andere ouders te kopen, spaar je het milieu en bespaar je geld.

Tweedehands kinderkleding kopen en verkopen is dus superslim, maar de kleding moet wel van goede kwaliteit zijn en het mag niet te veel tijd kosten. Hoe kun je dit dan het beste doen?

Circle-of-parents-kinderkleding-tweedehands-puurvangeluk

Fysieke marktjes

Een hele leuke manier om tweedehands kinderkleding te kopen en/of te verkopen is meedoen aan fysieke marktjes. Zo worden er bijvoorbeeld kleedjesmarkten op school, de sportclub of in het buurthuis georganiseerd. Je kunt hier hele leuke kleertjes vinden voor zachte prijsjes, maar je kunt natuurlijk ook zelf je kinderkleding verkopen op deze marktjes.

Online kinderkleding kopen en verkopen 

Wat ook een hele goede manier is om unieke kleertjes te vinden, is online. Je kunt natuurlijk via Marktplaats of Facebook-groepen zoeken, maar een goede website die ik laatst heb ontdekt is Circle of Parents! Dit is een nieuw online platform waar ouders onderling kinderkleding kunnen kopen en verkopen, want fysieke marktjes zijn natuurlijk handig, alleen worden ze maar om de zoveel tijd georganiseerd. Daarnaast heb je misschien niet altijd tijd om de deur uit te gaan om te shoppen. Circle of Parents maakt het mogelijk om heerlijk vanuit huis zowel duurzaam als voor mooie prijzen kleertjes te kopen en verkopen.

Gemakkelijk en veilig in gebruik

Het platform is heel makkelijk in gebruik omdat het, in tegenstelling tot Marktplaats of Facebook-groepen, alleen is ontworpen voor kinderkleding. Met het handige filtersysteem vind je binnen no-time de maatjes die je zoekt en wordt de kleding die jij aanbiedt makkelijk gevonden. Daarnaast is het platform ook heel veilig. Circle of Parents houdt jouw aankoopbedrag namelijk even vast, totdat je aangeeft de kleding in goede staat te hebben ontvangen. Is de kleding anders dan hoe deze op de website vermeld stond? Dan krijg je altijd je geld terug. Erg fijn om je daar geen zorgen over te hoeven maken. Wat ook fijn is, is dat het platform een persoonlijk profiel- en reviewsysteem heeft. Hierdoor weet je van wie je koopt en aan wie je verkoopt. Zo kun je ouders, die jouw stijl hebben en altijd een maatje voorlopen, blijven volgen en weet je zeker dat de kleertjes die jouw kleine gaat dragen of heeft gedragen, goed terechtkomen.

Duurzaam tweedehands kleding

Voor iedereen die op zoek is naar een manier om bewust en duurzaam tweedehands kleding te kopen, raad ik Circle of Parents van harte aan! Bezoek daarnaast ook vooral zo’n kneuterig fysiek marktje! Dat is altijd leuk. Je zult verbaasd zijn wat voor leuke kleertjes je daar op de kop kunt tikken. Duurt het nog even voordat zo’n marktje bij jou in de buurt wordt georganiseerd en ben je op zoek naar nieuwe maatjes voor bijvoorbeeld de koude maanden? Kijk dan op Circle of Parents en ervaar het platform zelf!

Bekijk nu het aanbod van kinderkleding op www.circleofparents.nl.

Meer Fashion inspiratie <<<

circle-of-parents-tweedehands-kinderkleding-puurvangeluk

Geef een reactie