tips - nieuwe droomtuin - puur van geluk
tuin

Tips voor je nieuwe droomtuin

Zit je vaak te dagdromen over een nieuwe tuin waar je heerlijk geniet van je rust? Je tuin biedt veel mogelijkheden en bij het aanleggen van een nieuwe tuin komt dan ook veel kijken. Kom daarom in actie en gebruik onderstaande tips om je perfect voor te bereiden op de aanleg van je nieuwe droomtuin.

droomtuin - puur van geluk

Maak een wensenlijst voor je droomtuin

Als je een nieuwe tuin wil aanleggen heb je vaak enorm veel ideeën in je hoofd. Denk daarom van tevoren goed na over welke functies je tuin moet vervullen. Wil je graag privacy en rust? Wil je lekker in de zon liggen of zit je liever in de schaduw? Houdt hierbij rekening met alle gezinsleden, zodat je met de hele familie geniet van de nieuwe tuin. Schrijf je wensen op een wensenlijst, zodat je tuinarchitect deze makkelijk kan verwerken in het tuinontwerp.

Weet je niet goed waar je moet beginnen met je wensenlijst? Stel jezelf de volgende vragen ter inspiratie:

  • Welke materialen vind ik mooi om te gebruiken in de tuin?
  • Wil ik veel of weinig tijd besteden aan het onderhoud van de tuin?
  • Zijn er dingen die ik per se een plek wil geven in de tuin?
  • Hoeveel mag de tuinaanleg kosten?
tuinaanleg - puur van geluk

Maak een moodboard ter inspiratie

Er zijn zoveel fantastische ideeën voor in de tuin dat je jezelf uren zoet houdt met het bekijken van inspiratiefoto’s. Kijk op inspiratie blogs, Pinterest en tuintijdschriften om ideeën op te doen, maar kijk ook vooral bij je buren in de tuin wanneer je buiten loopt. Bewaar de ideeën die het best bij jouw wensen passen en maak hiervan een moodboard. Zo heb je een handig overzicht van al je ideeën en zie je direct wat wel en wat niet bij elkaar past.

Hergebruik items uit je oude tuin

Ook al ben je toe aan een nieuwe tuin, het is slim om niet te gehaast alles uit je oude tuin weg te gooien. Vaak zijn er nog prachtige planten, meubels of andere dingen die je kunt hergebruiken in je nieuwe tuin. Je laat je lievelingsplanten makkelijk herplanten in je nieuwe tuin. Hierdoor geef je ze niet alleen een nieuw plekje, dit scheelt ook weer in de kosten. Door je tuinmeubels opnieuw te verven zien ze er weer uit als nieuw en hoef je geen nieuwe te kopen. 

tips voor je nieuwe droomtuin - puur van geluk

Houd rekening met alle seizoenen in je droomtuin

Hoe meer kleur in je tuin, hoe gezelliger je uitzicht is. Denk daarom goed na over de beplanting in je tuin. De beplanting maakt of kraakt je tuin. Kies je planten zo, dat er het hele jaar iets in bloei staat. Wissel herfst- en winterplanten af met zomerplanten. Hierdoor heb je het hele jaar door prachtige kleuren in je tuin. Combineer verder rustige planten met drukke bloeiers. Maak een beplantingsplan met je tuinspecialist zodat je zeker weet dat je de perfecte balans vindt voor in je tuin. Laat het mooie weer maar komen!

Meer Huis & Tuin inspiratie  <<<

droomtuin - aanleggen - puur van geluk
Tips voor je nieuwe droomtuin.

Geef een reactie