vloer-uitzoeken-interieur-puurvangeluk
home, inspiratie, Lifestyle

Tips voor het uitzoeken van een nieuwe vloer bij je interieur

Soms wil je weleens helemaal wat anders in je interieur. Een nieuwe keuken, een ander bankstel, maar ook een nieuwe vloer is soms aan de beurt. Best lastig kiezen, er zijn zoveel verschillende soorten vloeren. Van een lekker zacht tapijtje tot grote strakke tegels, maar ook houten vloeren zijn helemaal trendy. Iedereen heeft een eigen smaak. Gelukkig is er voor elke smaak en elk budget een vloer te kiezen. Met deze tips voor het uitzoeken van een nieuwe passende vloer bij je interieur komt het zeker goed. Welke vloer kies jij?

Linoleum en vinyl vloeren zijn ideaal wat betreft onderhoud

Linoleum en vinyl vloeren zijn beide erg in opkomst. Dat komt omdat ze over veel voordelen beschikken. Linoleum en vinyl vloeren zijn goedkoop, duurzaam en vooral gemakkelijk te onderhouden zijn. Dat is bijvoorbeeld erg fijn met kinderen. Bijkomend voordeel is dat beide materialen geluiddempend zijn. Tegenwoordig zijn linoleum en vinyl vloeren in allerlei supergave motieven en kleuren verkrijgbaar. Of je nou houdt van strak en sober of juist van kleurrijk en bewerkt? Er is voor iedere smaak een passende vloer. Voordeel is dus dat linoleum en vinyl vloeren perfect passen bij elk interieur.

vloeren-interieur-puurvangeluk

Tegel vloeren zijn tegenwoordig niet meer kil en koud

Je denk misschien dat tegel vloeren kil en koud overkomen, maar tegenwoordig is niets minder waar. Wanneer je kiest voor een mooie grote tegel met een warme tint is dit zeker niet kil en koud. Een tegelvloer is ideaal wanneer je huisdieren hebt, je kunt het heel gemakkelijk schoon houden en het gaat superlang mee. Tegenwoordig zijn tegel vloeren met een motief heel hip en trendy, net zoals een donkere vloer zoals grijs of zwart. Met de juiste meubels en accessoires kan zwart juist warmte en luxe uitstralen. Combineer een donkere vloer met wit, natuurtinten zoals beige en goudtinten. Wedden dat tegelvloeren niet meer kil en koud zijn.

vloeren-tegels-puurvangeluk

Gietvloeren geven een industriële look

Gietvloeren zijn ook helemaal hip en hot. Nadeel is wel dat gietvloeren sneller krassen kunnen krijgen en lichte verkleuring kan geven. De voordelen van gietvloeren daarentegen zijn dat ze makkelijk in onderhoud zijn, ze duurzaam, sterk en waterdicht zijn. Een gietvloer past perfect bij een industrieel interieur, maar past tegelijkertijd ook in een strak en modern interieur.

Laminaat vloeren, always a good idea

Een laminaat vloer is altijd nog een van de meest gekozen vloeren. Je hebt ze in verschillende kleuren en motieven, passen bij elk interieur en geven tevens je interieur warmte. Het is een perfecte oplossing wanneer je houten vloeren te duur vindt of teveel onderhoud vindt geven. Nadeel is echter wel dat het behoorlijk gehorig is.

laminaat-vloeren-puurvangeluk

Houten vloeren geven luxe en warmte

Houten vloeren zijn net iets robuuster en luxer dan een laminaat vloer, maar vergen wel iets meer onderhoud. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat natuurlijk. Een houten vloer is stevig, robuust en straalt luxe uit. Tevens is een houten vloer duurzaam. Wanneer je ze af en toe schuurt en lakt hebben ze weer een nieuwe beschermlaag, nieuw kleurtje als je dat wenst en gaan de houten vloeren weer jaren mee. Een houten vloer past bij elk interieur en is in vele kleuren en motieven beschikbaar.

Tapijt is lekker warm aan de voetjes

Tapijt verdwijnt steeds meer naar de achtergrond. Tapijt is wel heerlijk warm aan je voeten en tevens geluiddempend, maar is wat betreft onderhoud is tapijt weer niet zo prettig. Er blijft altijd stof, pluisjes en resten achter in het tapijt, ook al stofzuig je het grondig. Zeker wanneer je allergisch bent voor stof en huisstofmijt is tapijt not done! Tapijt heeft wel een positieve vooruitgang geboekt als het gaat om verschillende motieven, kleuren en structuren. Het is niet meer het tapijt van vroeger! Voor een speelkamer is tapijt wel weer een goed idee bijvoorbeeld. Het is lekker warm, het dempt geluid en perfect wanneer kids willen spelen. Als ze vallen, vallen ze redelijk zacht.

Kijk hier voor meer home inspiratie

kinderkamer-tapijt-puurvangeluk
Tips voor het uitzoeken van een nieuwe vloer bij je interieur.

Geef een reactie