Geplaatst in baby, Kids

Tips voor de veiligheid van baby’s en kinderen

Veiligheid voor baby’s en kinderen staat altijd voorop en is uiterst belangrijk. We willen natuurlijk dat ons rijkste bezit veilig in huis kan vertoeven, veilig van A naar B vervoerd kan worden in de auto en zich geborgen en comfortabel voelt. In de unieke webshop van Babyveilig vind je diverse producten voor de veiligheid en geborgenheid van baby’s en kinderen. We hebben een aantal tips voor veiligheid in de auto en in huis voor baby’s en kinderen. Safety first!

Veiligheid en geborgenheid in de auto

Heb je een baby of jonge kids en ga je graag op pad met de auto? Dan is het belangrijk dat je baby of kind in een goed (gekeurd) autostoeltje zit, afgestemd op zijn of haar leeftijd en lengte. Dit zorgt voor veiligheid en geborgenheid tijdens de autoritten die je samen maakt. Heb je specifieke vragen of geen idee welke autostoel je moet kiezen? Laat je goed adviseren! Bevestig zonneschermen op de autoruiten achterin, zorg voor een goede temperatuur in de auto en zorg voor voldoende stops tijdens lange autoritten.

veiligheid-tips-auto-baby-kinderen-puurvangeluk

Hoe zorg je voor een veilig huis?

Uiteraard is de veiligheid voor baby en kind thuis ook van uiterst belang. De ongelukken zitten namelijk in de kleinste hoekjes. Zorg dat je huis babyproof en veilig is. Vooral wanneer kids gaan kruipen of tijgeren zul je merken dat hun ontdekkingswereld en nieuwsgierigheid steeds groter wordt. Hoe zorg je voor een veilig huis? Tips die je kunt toepassen:

  • Dek stopcontacten af met beschermende afdekplaatjes.
  • Ruim losliggende snoeren op.
  • Zorg dat trappen voorzien zijn van een traphekje.
  • Dek scherpe hoeken van tafels etc. af met hoekbeschermers.
  • Zorg dat deuren en kastdeuren voorzien zijn van deurbeveiliging.
  • Zorg dat schoonmaakmiddelen niet binnen handbereik liggen.
  • Kijk uit dat je kind niet in aanraking komt met breekbare spullen waaraan hij of zij zich kan bezeren.
  • Zet het kinderbedje niet direct naast een raam en kijk uit met raambekleding en touwtjes naast het bed om verstikking te voorkomen.
  • Zorg voor ventilerend beddengoed en een ventilerend matras.
  • Kies voor een babyfoon met camera waarop je tussentijds kunt checken wat je baby of kind aan het doen is.

Dit zijn enkele voorbeelden voor een veilig huis. Houd je kind altijd goed in de gaten! Wil je meer lezen over de veiligheid in en om je huis voor baby’s en kinderen? Check Babyveilig.nl. Heb jij nog tips voor de veiligheid van baby’s en kinderen?

>>> Meer baby inspiratie

veiligheid-baby-auto-huis-puurvangeluk
veiligheid-in-huis-baby-kinderen-puurvangeluk
veiligheid-auto-huis-baby-kinderen-puurvangeluk

Geef een reactie