interieur-nieuwelook-puurvangeluk
inspiratie, interieur, Lifestyle

Tips om je interieur een nieuwe look te geven

Ben je uitgekeken op je oude interieur en klaar om het een nieuwe look te geven? Met een paar kleine aanpassingen is het makkelijker dan je denkt! Wij geven je in dit artikel een paar slimme tips hoe jij met weinig geld je interieur een nieuw aanzicht kunt geven.

 

  1. Laat het zoeken achterwege!

Even een bureaustoel kopen bij de Ikea en vervolgens kom je thuis met een 24-delig serviesset, 2 nieuwe kussens, een warm dekentje voor op de bank, tig van die kledingrollers en oja een bureaustoel. 

Bezoek eens een rommelmarkt of kringloop winkel. Iets moois hoeft namelijk niet altijd nieuw en duur te zijn! De kunst is hier: ga niet op zoek! Loop net als door de Ikea een ronde en laat je verleiden door accessoires en meubilair die bij jou in het oog springen.

  1. Less = more

Lekker cliché maar zeker waar! Een simpel voorbeeld: een retrostoel in de hoek van je kamer staat heel leuk maar een complete set van diezelfde retrostoelen zorgt al snel voor een rommelig en overweldigend effect. Veel hoeft dus niet altijd goed te zijn. Focus je op de dingen die jij echt mooi vindt en neem deze op in je interieur. Het draait niet zo zeer om een hele set van iets te bemachtigen maar om het juiste product uit die set te vinden!

andere-look-interieur-puurvangeluk

  1. Recycling!

Houd hierbij wat we eerder noemden in je achterhoofd: iets moois hoeft niet altijd nieuw en duur te zijn! Ga na wat je allemaal al hebt, speur je oude rommelzolder af en wees creatief! Een likje verf kan heel veel doen op een versleten bijzettafeltje of sidetable. Hergebruik oude dingen op een vernieuwende manier. Die oude rieten mand kan ook super als lampenkamp functioneren bijvoorbeeld!

less-is-more-interieur-puurvangeluk

  1. Wat nieuws voor je ramen

Een van de belangrijkste onderdelen van de look van je kamer is de raambekleding. Veel mensen vinden het maar overbodig, een gemiste kans! Wanneer jij in plaats van je rolgordijnen op maat bijvoorbeeld een shutter  voor je ramen hangt, creëer je al snel een luxueuze uitstraling. Onze tip: kom eens uit je comfortzone en kies gordijnen in een kleur die je normaal niet zo snel zult kiezen. Een olijf- of violetkleurig gordijn klinkt misschien gek maar je zult verbaasd staan van het resultaat!   

Kijk hier voor meer interieur inspiratie >>>

gordijnen-interieur-puurvangeluk

 

Geef een reactie