Geplaatst in home, Lifestyle

Tips om je huis aan te pakken en in te richten

Heb je een nieuw huis gekocht of ben je bezig je bestaande woning grondig aan te pakken? Altijd weer lastig waar je precies moet beginnen. Waar plaats je een bankstel, waar komt de eettafel, welke accessoires kies je en ga zo maar door. Dit zijn de leuke dingen en komen meestal op het laatst aan bod. Er komen soms ook grotere dingen om de hoek kijken zoals deuren, kozijnen en vloeren. We hebben een aantal tips om je huis aan te pakken en in te richten.

Maak een plan van aanpak

Plannen betekent een goed overzicht hebben. Maak vooraf een duidelijk plan van aanpak en je zult ervaren dat overzicht rust en ruimte geeft. Zo kun je veel gemakkelijker beslissingen nemen en is het in je hoofd niet zo’n chaos. Bedenk van tevoren welke indeling het huis gaat krijgen. Misschien een muur eruit om een grotere woon- of slaapkamer te creëren, openslaande deuren richting de tuin of kies je misschien voor een schuifpui op maat? Allemaal basiselementen die je vooraf het beste kunt bedenken en plannen. Maak bijvoorbeeld een plattegrond van de ruimte en ga op diverse manieren de ruimte indelen. Zo zie je dat er veel mogelijkheden zijn en krijg je beter inzicht.

plattegrond-schuifpui-op-maat

Kies een goede basis

Een goede basis in huis is heel belangrijk. Kies de kleur voor op de muren en plafonds. Ook een mooie vloer mag niet ontbreken, het maakt de basis van je huis. Probeer het zo rustig mogelijk te houden, met accessoires kun je het geheel mooi aankleden. Ben je op een gegeven moment op de kleur van de accessoires uitgekeken? Dan hoef je alleen maar andere accessoires aan te schaffen en je hebt weer een compleet andere look in je huis.

paint-933395_960_720

Breng je stijl in kaart

Altijd lastig een stijl te kiezen wanneer je een huis gaat verbouwen en/of opnieuw gaat inrichten. Breng je stijl in kaart, heel belangrijk voor de rest van de keuzes die je moet gaan maken. Wanneer je weet wat je stijl gaat worden, kun je veel gemakkelijker de rest van het huis bepalen. Vind je meerdere stijlen mooi? Maak een moodboard van krantenknipsels, plaatsjes uit tijdschriften, folders en stukjes stof. Al vrij snel zul je merken dat je een eigen stijl hebt gecreëerd. Je hebt dan een perfecte leidraad om je huis mee aan te passen en in te richten. Kom je er nog niet uit, neem eens een kijkje op Pinterest of neem een stylist in de armen.

pink-2791366_960_720

Vergeet de buitenkant niet

We zijn meestal al snel met de binnenkant van een huis bezig. We fantaseren over de meubels en accessoires maar vergeet de buitenkant niet! Het eerste wat je ziet zodra je een huis bekijkt is de buitenkant. De kozijnen, ramen, en buitendeuren maken de sfeer van een huis. Kies je voor kunststof buitendeuren en kozijnen of ga je misschien voor houten of aluminium buitendeuren en kozijnen? Er is onwijs veel mogelijk. Laat je goed voorlichten en let daarbij ook vooral op het onderhoud wat altijd weer terugkeert.

kunststof-buitendeuren

aluminium-buitendeuren

Heb jij iets aan deze tips om je huis aan te pakken en in te richten? Laat het ons weten!

Geef een reactie