Lifestyle

Teksten vertalen doe je zo

In welke taal woorden worden vertaald maakt niet uit, als de boodschap van de tekst maar duidelijk is. Een vertaalbureau kan daar perfect bij helpen en ondersteunen, zeker wanneer je thuis werkt als tekstschrijver en blogger. Of het nou gaat om een zakelijke tekst, een persoonlijke tekst of juist om een gesprek … Een vertaalbureau kan jou helpen en zorgen dat de boodschap helder is en duidelijk overkomt zonder dat je zelf de kennis van verschillende talen in huis hebt. Hoe fijn is dat!?

Thuiswerken als blogger 

Het is soms heerlijk om thuis te werken als tekstschrijver en blogger. Lekker in je eigen tempo, je eigen woordkeuzes bepalen en teksten maken die je zelf hebt bedacht. Even geen inspiratie? Zet een kopje koffie, loop een rondje door de tuin, ga een stukje fietsen en je bent weer opgeladen en zit vol inspiratie. Maar het betekent ook dat je niet kan sparren met collega’s over teksten van een bepaald bedrijf. Gaan de teksten over de grens dan kan het juist super fijn zijn wanneer iemand naar je teksten kan kijken, je kan helpen en waar nodig kan ondersteunen in het gebruik van de juiste woordkeuzes. Zo kom je professioneler over en heb je tegelijkertijd sociale contacten.

typewriter-801921_960_720

Teksten vertalen 

Teksten vind je overal en nergens. Op websites, boeken, contracten, documenten, medische verklaringen, blogs en andere teksten. Je kunt al deze woorden en teksten laten vertalen. Woorden met allemaal een eigen betekenis. We kennen veel verschillende talen, dus ook teksten worden geschreven in verschillende talen. Teksten vertalen kan dan soms een uitkomst zijn. Zeker wanneer je geen talenknobbel hebt is het vertalen van teksten een uitkomst en voor iedereen peanuts!

translate-110777_960_720

Bloggen over de grens 

Bloggen is tegenwoordig niet meer weg te denken in de online wereld. Elk bedrijf heeft tegenwoordig wel een blog. Bloggen betekent verhalen schrijven, lezers informeren en inspireren. Super leuk om te doen! Je kunt schrijven op persoonlijk vlak, over bepaalde specifieke onderwerpen of misschien blog je wel zakelijk. Ben je een travelblogger en laat je graag de mooiste hotspots over de hele wereld zien en schrijf je over deze bestemmingen voor verschillende bedrijven, in verschillende talen? Hoe fijn is het dan wanneer iemand je blogs kan vertalen? Dan kan je zonder dat je kennis van verschillende talen in huis hebt, toch bloggen over de grens. Super toch! Of het nou gaat om Engels, Duits, Frans of juist nog verder over de grens zoals een ervaren Russisch vertaalbureau… laat jouw unieke teksten vertalen naar de taal jij graag wenst. Een vertaalbureau kan jou helpen de juiste verhalen te publiceren, wereldwijd.

map-2734535_960_720

Native speakers 

Er zijn ook ‘native speakers’. Deze mensen zijn opgegroeid in het land waarvoor ze de vertalingen uitvoeren. Dat is super handig want deze mensen weten ook alles over hun cultuur waardoor ze de teksten super goed kunnen begrijpen en dus ook vertalen. Dat geeft net dat beetje extra gevoel bij een tekst, waardoor de woorden op de juiste manier kunnen raken.

>>> Lees voor meer Werkgeluk <<<

book-1760998_960_720
Teksten vertalen doe je zo.

Geef een reactie