Geplaatst in Lifestyle

Summer in the city, vakantie op Gran Canaria

June 2018. Voor mijn doen, ietwat aan de late kant, ga ik een vakantie boeken. Nou ja, een losse ticket met een lichte teleurstelling inbegrepen. Geen ticket naar Azië dit jaar (verliefd op dit land). Yes, i’m guilty, soms ben ik verwend. Maar dat ik het van mijzelf weet, maakt mij minder schuldig. Toch? 

Back to reality! Ik boekte een ticket naar Gran Canaria, samen met mijn vriend. Één week Playa del Inglés en één week Puerto Rico. Toch een beetje dat backpack gevoel, als we de prijzen weglaten dan. 😉 We hadden geen hoge verwachtingen, het was voor ons bekend, dachten we. Niets was minder waar! Summer in the city, vakantie op Gran Canaria.

Dag van vertrek

Eenmaal aangekomen op het vliegveld stond er een Mercedes A klasse op ons te wachten. Althans, dat was de bedoeling. Maar wij hadden geen creditcard en zonder creditcard geen Merrie. (Straattaal voor Mercedes, voor de oudere generatie onder ons) Tegen een forse betaling kregen we een nieuwe Golf.

Ongeveer vier uur later, zijn we geïnstalleerd aan het zwembad. Even later schrik ik wakker van de brandende zon. Ik kijk naar mijn borst, rood en bulten. WHAT THE HELL is dit? Googlen… zonneallergie. Love it! Klinkt als een top vakantie toch? Nee, dat was het wel! Echt waar.

Dunas de Maspalomas

Met onze Golf scheuren we door Playa del Inglés naar Maspalomas. Hier bevindt zich het welbekende sahara strand. Indrukwekkend! Dé plek voor een Insta fotootje. Enige moment waarop dat badpak uit de koffer kwam. Kolere wat en k-ding, maar prachtig voor de foto. Tip: trek goede sneakers aan. Op het strand? JA, OP HET STRAND! Teenslippers, die dingen waar om de haverklap het teenstuk uit de zool schiet, NO GO! Dat zand tikt de 180 graden aan. Verbrande, rode voetzolen. Die had ik! En een mooie foto, dat dan weer wel. 😉 

Travestietenshow

Heer-lijk! Tot ze jou, naja jouw vriend in het vizier hebben. Zo uitbundig als hij is zat hij klappend en fluitend op zijn kruk. Ja, die valt wel op dan. Daar kwamen ze aan, met zijn drieën. Shoot me, shoot me. Blijven lachen!! Binnen twee seconden stond ik naast mijn vriend op het podium met zijn kleding in mijn hand. Oh ja, mijn telefoon was weggegeven aan een rode (de rest kan je zelf invullen) Engelsman. Ik werd lekker te kakken gezet, en mijn vriend zijn manboobs waren flink de Sjaak. Verder super leuk die shows! Nee, maar even serieus. Echt een aanrader!!

Dorpjes Tauro en Taurito

Gekleurde huisjes, kathedralen, groene natuur en serranoham. Wat een heerlijke dag was dit! Op de weg ernaartoe kom je nog meer van dit soort dorpjes tegen. Op deze plekken zie je geen toeristenmassa maar het pure van Gran Canaria. Het is een pittig tochtje door smalle en stijle straatjes. Maar met een goede driver en een Spaans nummertje door de speakers is dit zeker geen straf. 

Puerto de las Nieves en Puerto de Mogan

Puerto de las Nieves is een klein vissersdorpje. Voor visliefhebbers is dit heaven, niet voor mij dus. Maar de tomatensoep was ook top! Gekleurde huisjes en lava strandjes, locals zijn dol op dit plekje. In de haven ligt een boot die meerdere malen per dag naar het Santa Cruz vaart op het buureiland Tenerife. Puerto de Mogan is het kleine Venetië van Gran Canaria. Bruggetjes, helder water en een zee van bloemen. Een heel idyllisch plekje. Must go!

Next week

De eerste week zit erop. We vertrekken naar Puerto Rico, waar alle appartementen tegen de bergen zijn gebouwd. Een bijzonder maar ook wel benauwend gezicht. Een klein beetje opgelucht zagen we ons appartementencomplex hoog op de berg, zonder een zee van andere appartementen er omheen. Een prachtige ruime kamer met uitzicht op het zwembad, de haven en de zee. Vanuit Puerto Rico konden we naar de omliggende dorpjes en strandjes rijden. Waaronder Playa de Amadores, een aangelegd strand met azuurblauw water. 

photo-2018-09-12-19-27-37-2.jpg

Dolfijnen spotten

Dolfijnen, wie vindt dit niet fantastisch? De Glass Bottom Boat, dat leek mij wel wat. Of de catamaran boot. Maar met de catamaran varen hadden we weinig kans op het zien van dolfijnen. Toch maar de Glass Bottom Boat. Bij aankomst zagen we de catamaran liggen. Muziek, drank, ontblote bovenlijven en gewoon echt die chille vibe. Voor die boot, lag onze boot. Ouderen, houten zitbankjes en degelijke stelletjes. SHIT, verkeerde keuze! Na twee uur rondvaren en kotsende mensen hadden we nog steeds geen dolfijn gezien. Maar ineens… een hele grote groep dolfijnen die met ons mee zwommen langs de boot. Daar kwam het kippenvel momentje. Wat bijzonder is dit! Ik was meteen die gezellige catamaran met ontblote bovenlijven vergeten.

PHOTO-2018-09-12-19-27-30-2

De upcoming days

Eten, zwemmen, zonnen en heel veel rondrijden. Zo kwamen wij de meest bijzondere plekjes tegen. Een ritje naar Roque Nublo, tijdens deze rit kwamen we een meer tegen met daaromheen een soort Grand Canyon landschap. Verder de bergen in kom je nog meer van deze prachtige plekken tegen.  

Gran Canaria verrast

Een echte aanrader! Wij gingen er naar toe zonder bijzondere verwachtingen. Maar wat heeft dit eiland ons verrast. Persoonlijk vonden wij dit het mooiste Canarische eiland. Veelzijdig en een prachtige natuur. Je moet een beetje moeite doen om de hele bijzondere plekken te vinden. Maar het is het echt meer dan waard! 

On to the next trip! 

Kijk hier voor meer inspirerende Travel verhalen >>>

*Geschreven door gastblogger Sharon van Beek.

PHOTO-2018-09-12-19-27-33
PHOTO-2018-09-12-19-27-28-2
PHOTO-2018-09-12-19-27-31
PHOTO-2018-09-12-19-27-36
Summer in the city, vakantie op Gran Canaria.

Geef een reactie