Geplaatst in Lifestyle, Tips en adviezen

Relaxter leven betekent meer ontspannen

De verwachtingen liggen tegenwoordig vrij hoog. De moderne wereld kan er wat van! Of je er nou aan mee wilt doen of niet… je ontkomt er helaas niet altijd aan. We hebben tips voor een relaxter leven geselecteerd die je op weg kunnen helpen om de drukte af en toe te laten voor wat het is. Relaxter leven betekent meer ontspannen. Probeer het uit, pas het toe en relax!

Goede voorbereiding is het halve werk

Leg kleding, tassen, jassen en schoenen vast klaar voor de volgende morgen. Dat scheelt je zo enorm veel tijd en stress. Je kunt zelfs alvast de boterhammetjes smeren voor de volgende dag. Maak het jezelf makkelijk, een goede voorbereiding is het halve werk.

relaxter-leven-puurvangeluk

Nachtrust doet goed

Een goede nachtrust is een essentieel onderdeel voor een relaxed leven. Voldoende slaap geeft je lekker veel energie! Acht uur slaap per nacht is perfect voor een uitgerust gevoel. Uiteraard zal niet iedereen zoveel slaap nodig hebben, maar zorg in ieder geval dat je op tijd je rust pakt.

Niet snoozen… workout baby!

Een half uurtje eerder opstaan betekent meer tijd voor alles wat er nog gedaan moet worden. Begin met een workout, gewoon op je slaapkamer. Paar minuutjes buikspieroefeningen, fietsen met je benen in de lucht en doe een paar danspasjes. Wedden dat je snel en goed wakker bent!

Ontbijt… neem de tijd

Te snel eten is slecht voor je spijsvertering. Dus hop hop… stel die wekker een half uurtje eerder in en waag het niet te snoozen… Neem alle tijd om te ontbijten, pak een heerlijke kop koffie of thee, een krantje en geniet!!

relax-leven-genieten-puurvangeluk

Pak een boek of tijdschrift

Pak zo af en toe lekker een boek of tijdschrift en gun jezelf de tijd om even te genieten. Het geeft je rust en laat je de hectiek van de dag vergeten. Bovendien is het goed voor je concentratie, geheugen en geeft het boordevol inspiratie. Tip: Hygge van Meik Wiking.

Zet dat ding even uit

De telefoon is onze agenda, coach, inspiratiebron en vooral onze stoorzender. We kunnen niet zonder, het is soms rete handig en helpt ons herinneren en inspireren waar nodig. Waar zijn we zonder onze telefoon!? Het is prettig om bereikbaar te zijn maar het kan soms ook behoorlijk irritant zijn. Zet je geluid uit! Al die geluiden en berichten brengen je uit balans en geeft veel onrust. Zet af en toe de telefoon even helemaal uit! Kijk desnoods op vaste tijden je telefoon na. Je bent dan een stuk productiever en rustiger in je hoofd.

mobile-791164_960_720

Beweging geeft energie

Een half uurtje beweging per dag geeft energie. Ga een half uurtje wandelen in het bos, het maakt je hoofd leeg en laat je relativeren en ontstressen. Door te bewegen maakt je lichaam endorfine aan en dat maakt je blij! Ontspanningsoefeningen zijn ook aan te bevelen, het zorgt dat je bewuster wordt van je lichaam en geest waardoor je meer rust en ruimte creëert.

Hocus pocus focus!

Focus je op doelen en activiteiten. Stel duidelijke en vooral haalbare doelen en prioriteiten maar vraag en eis niet te veel van jezelf. Je loopt jezelf dan helemaal voorbij en doelen worden niet bereikt! Hocus pocus focus…

focus-relaxter-leven-puurvangeluk

Een zucht geeft lucht

Adem in, adem uit… een zucht geeft lucht! Soms is het lastig iets van je af te zetten waar jij je enorm druk om maakt maar vraag jezelf af of het zin heeft en de situatie verandert op het moment dat jij je zo opvreet!? Het antwoord is hoogstwaarschijnlijk “Nee” dus probeer dingen los te laten! Let it go…

Zorg dat je leuke dingen blijft doen

De beste therapie voor iedereen is het blijven plannen van leuke en positieve dingen! Het hoeft echt niet altijd (veel) geld te kosten. Een wandeling in het bos met je kinderen, een kop koffie drinken bij de buurvrouw, een ijsje halen, nieuwe outfit scoren of een middagje lekker fietsen en picknicken. Gun het jezelf! Dat geeft je zin in het leven, voorkomt een dip en zorgt voor een relaxter leven. Go for it!

Meer Lifestyle artikelen >>>

relaxter-leven-genieten-focus-puurvangeluk

relaxter-leven-ontbijt-geniet-puurvangeluk

Geef een reactie