Geplaatst in Health, inspiratie, interieur, Kids, Lifestyle, Musthaves, review

Relax… het is december, de tijd van gezelligheid

De decembermaand is voor velen allesbehalve relaxed. Van Sinterklaas gaan we door naar de kerstdagen en van de kerstdagen gaan we door naar oudejaarsavond. Hey… it’s december! Het is maar net wat je er zelf van maakt! Soms loopt alles op rolletjes, is de was lekker aan kant (wat er weer ligt zodra je je omdraait), is het huis lekker schoon, heb je de tuin spik en span en verloopt alles relaxed! Maar soms ook even niet, so be it! Relax… het is december, de tijd van gezelligheid en ontstressen!

stress-december-puurvangeluk

Huishouden van Jan Steen, het mag!

Deze term komt zeker in de decembermaand heel goed tot zijn recht. In de decembermaand mag je een huishouden van Jan Steen hebben. Relax… het is december, de tijd van gezelligheid en ontstressen is aangebroken. Laat de boel lekker de boel, laat het beddengoed met glitters, kruimels en ander grut nog lekker een ronde liggen en dat laagje stof in de vensterbank kan nog wel een extra laagje gebruiken. Let it go, let it go, let it go…

beddengoed-december-puurvangeluk

Opruimen doet wonderen

Misschien is het allemaal niet zo schoon als je zou willen, als het huis opgeruimd is, lijkt het al heel wat! Leg alle losse spullen die overal rondslingeren netjes in de kast en voilà… klaar is Kees! Gooi al het vuile wasgoed in de wasmand, leg was dat gestreken moet worden in de kast en vouw de rest even op. Leven uit de kast, van een strijkplank en uit een (schone) wasmand is ook een leven! 😉

december-blog-puurvangeluk

Gezellig, troep op de grond

In deze tijd van het jaar zijn de vallende dennennaalden, kruimels van kerstkoekjes en glitters van het knutselen een hot item! Troep? Ja absoluut, maar de herinneringen die tot stand komen van die vallende dennennaalden, kruimels van lekkere koekjes en prachtige knutsels zijn puur geluk! Neem ze op de koop toe, de lach van de kindjes is veel belangrijker dan die troep op de grond. Lang leve messy happiness!!

Bosch Unlimited snoerloze stofzuiger

Gezellige middag of avond achter de rug met vrienden, familie of je partner? En is dit terug te zien aan de kruimels en rommeltjes overal? Je zuigt alles heel gemakkelijk op, van vloer tot plafond, met de Bosch Unlimited snoerloze stofzuiger. Wat een onwijs fijne stofzuiger is dit! Ik zat altijd met het snoer te hannesen, brak complete lego bouwwerken van de kinderen af, stootte continu tegen de posten en plinten aan en moest wanneer ik de trap ging stofzuigen, het hele gevaarte in de armen nemen. Dat is verleden tijd! Goed gereedschap is echt het halve werk en scheelt veel opruim-stress. Binnen no-time heb je tussen alle december gezelligheid de troep zo opgezogen.

De snoerloze stofzuiger pak je er ook heel gemakkelijk even snel bij, dat is wat ik zo fijn vind aan deze stofzuiger. Je kunt de bovenkant gemakkelijk demonteren zodat je alleen het bovenste gedeelte in je handen hoeft te nemen.  Met bijgeleverde accessoires kun je gemakkelijk de trap, het bankstel en ander meubilair stofzuigen. Laat die rotzooi maar vallen! Relax… het is december, de tijd van gezelligheid en ontstressen!

bosch-unlimited-messy-happiness-puurvangeluk
Relax… het is december, de tijd van gezelligheid en ontstressen!

Nog meer tips om te ontstressen

Soms de boel even de boel laten kan zoveel rust geven! We hebben een aantal extra tips voor je om te ontstressen in de decembermaand. Relaxxx… it’s december!

  • Roep af en toe hulptroepen in, soms best lastig, maar soms ook zo fijn! Manlief wil vast wel een keer stofzuigen, de buren willen echt de hond wel een keer uitlaten en moeders wil vast wel een wasje strijken.
  • Laat de kinderen ook eens meehelpen in het huishouden. Eigen kamer opruimen, tafel dekken of afruimen is zo gek nog niet!
  • Je hoeft echt niet mee te doen aan allerlei gekte rondom kerst en oud en nieuw. Doe lekker waar je zelf zin in hebt!
  • Less is more…
  • Af en toe een makkelijke maaltijd kan echt geen kwaad! Een keer bij moeders aanschuiven ook niet! 😉
  • In januari ga je toch alle kerstspullen opruimen, kun je net zo goed dan één grote schoonmaak houden.
  • Bestel je boodschappen lekker online en bespaar. Hoef je niet rondjes te blijven rijden om een parkeerplekje te bemachtigen en hoef je die gekte in de supermarkt ook niet in. Hetzelfde geldt voor kerstkleding en andere pruttel. Shop lekker online! De decembergekte gaat lekker aan je voorbij!
  • Kerstkaarten kopen, schrijven, postzegels halen en versturen? Echte post ben ik wel fan van, maar een leuke foto in de app gooien is ook niks mis mee!

Relax… het is december, de tijd van gezelligheid en ontstressen! Vergeet vooral niet te genieten van een heerlijke, bijzondere en vooral gezellige tijd! Make it a december to remember!

december-stress-blog-puurvangeluk
gezelligheid-stress-december-puurvangeluk
Relax… het is december, de tijd van gezelligheid en ontstressen!
 
 
 

Een gedachte over “Relax… het is december, de tijd van gezelligheid

Geef een reactie