Health, Kids, Lifestyle

Pakjes drinken bomvol suiker

Pakjes drinken, wat zijn ze soms makkelijk en lekker! Handig voor onderweg, op school of als je een dagje op pad gaat. Ideaal! Wat we niet altijd weten is dat deze pakjes drinken barsten van de suiker. In zo’n “lekker” pakje yoghurtdrink of vruchtensapje bijvoorbeeld zitten al snel meer dan zes suikerklontjes. Blehhhh … Nou moet ik heel eerlijk bekennen dat ik zelf niet heel strikt ben als fervent zoetekauw maar nu ik weet wat deze pakjes drinken bevatten, denk ik toch stiekem nog een keertje na voor ik ze koop.

Volgens onderzoek van Foodwatch zit in een kwart van alle pakjes drinken meer suiker dan in een even groot glas cola. Het suikergehalte wordt voor ieder drankje vergeleken met een glas cola van 200 milliliter. Het suikergehalte is berekend op basis van suikerklontjes van 4 gram. We weten allemaal dat teveel suiker niet goed is voor onze gezondheid en het gebit. Kinderen kunnen er giga druk van worden en er tevens flinke buikpijnklachten van krijgen. In Nederland krijgen we met z’n allen veel te veel suikers binnen. De helft van de kinderen in Nederland drinkt meer dan een halve liter gesuikerde drankjes per dag en dat is best veel. Te veel!

Suiker vervangende stoffen zijn ook niet alles vind ik persoonlijk, de smaak is anders en zoetstoffen zijn ook niet altijd even gezond. Het zou zelfs de kans op diabetes type 2 vergroten. Wat je wel mag drinken? Water! Water is altijd gezond! Water saai? Nee hoor, maak water lekker op smaak door vers fruit, komkommer en verse munt toe te voegen. Lekker en nog gezond ook!

unnamed-18

 

 

Geef een reactie