Packrafting, een nieuwe en avontuurlijke manier van reizen 

Bikerafting - Packraft Travel - 5 - puurvangeluk.web

Heb je al eens gehoord van packrafting? Het is een relatief nieuwe sport vol actie en avontuur en toch wordt het slow travel genoemd, want tijdens je reis kom je prachtige landschappen, mooie uitzichten en bijzondere wateren tegen. Hier kun je in alle rust genieten, relaxen en vertragen om vervolgens de reis weer voort te zetten. Packrafting, een nieuwe en avontuurlijke manier van reizen. Is deze manier van reizen iets voor jou?

Wat is packrafting?

Reizen met een lichtgewicht raft dat precies in een rugzak past, noemen ze packrafting. Deze relatief nieuwe sport is overgewaaid uit Alaska, want daar is het reizen met een raft en een backpack al een poosje bekend. Tijdens het packraften ga je wandelen/hiken en fietsen en wanneer je meren, rivieren of beken over moet steken, pak je de raft uit je backpack erbij. Deze vul je met lucht en zo vervolg je de rest van deze toffe beleving over het water. Avontuurlijker dan dit wordt het niet!

Bikerafting - Packraft Travel - puurvangeluk.web

Voor wie is packrafting geschikt?

Of je nu gek bent op hiken, biken of peddelen … bij Packraft Travel hóef je niet te kiezen en is het allemaal mogelijk! Packrafting is voor iedereen:

  • die van avontuur houdt
  • die 1, 2 of 3 dagen wilt packraften
  • zonder packraft ervaring
  • die graag zelfstandig, samen of met een groep op avontuur gaat

 

Bikerafting - Packraft Travel - 4 puurvangeluk.web

Hoe werkt reizen met Packraft Travel?

Packraft Travel is de eerste in Duitsland die packrafting en bikerafting combineren in de 2- en 3-daagse Trails. Ontdek Nationaal Park Eifel te voet, per raft én per bike. En weet je wat zo tof is? De bike gaat gewoon mee op de raft, nice hé? De uitvalsbasis is het basecamp, gevestigd midden in de natuur van Nationaal Park Eifel op een camping in Heimbach. Hier start je rustig de dag op om jezelf klaar te stomen voor avontuur.

Wil je liever 1 dag packrafting uitproberen? Boek dan de 1-day packraft Trail.

Op avontuur 

De eerste dag begint je packraft-avontuur om 9.00 uur. Je krijgt uitleg over de route en je ontvangt je uitrusting die je nodig hebt tijdens je travel-experience. De eventuele tweede en derde dag bepaal je zelf je begintijd, dus je kunt in alle rust wakker worden en ontbijten voor vertrek. De trail duurt ongeveer 6 uur, inclusief pauzes en onderweg kom je mooie paden, bijzondere uitzichten, toffe uitdagingen en prachtig natuurschoon tegen. Dit wil je niet missen!

Slapen onder de sterrenhemel 

Aan het einde van de dag, na je avontuur, staat er een warme douche op je te wachten om je spieren te ontspannen. Het basecamp is de plek waar je kunt in- en uitchecken, waar je rangers ontmoet, in de ochtend je ontbijt nuttigt, waar je een foodpack ophaalt om de dag door te komen en waar je heerlijke drankjes en snacks kunt kopen voor de avond. Sluit de dag af rondom het kampvuur en klets gezellig over alle belevenissen van de dag, waarna je vervolgens in slaap valt onder de sterrenhemel.

Bij Packraft Travel mag jij kiezen, neem je jouw eigen tent en slaapspullen mee of ga je voor gemak en kies je voor een van de gloednieuwe tenten? Overnacht in een Basic tent incl. slaapmat, slaapzak en je eigen buitentafel en stoelen. Of … verblijf in luxe en ga voor een ruime Glamping tent die volledig is uitgerust met een comfortabel bed met matras, dekbed, kussen, beddengoed, badhanddoeken, theedoeken, tafel, stoelen, servies en koelbox. Perfect om je even terug te trekken en te ontspannen. Wat vind jij van deze manier van reizen? We zijn benieuwd of jij deze actieve en avontuurlijke reis zou willen maken, dus laat het ons weten!

>>> Ben je gek op fietsen, dan is een fietsvakantie ook vast echt iets voor jou! 6 Keer waarom een fietsvakantie een aanrader is.

Bikerafting - Packraft Travel - 2- puurvangeluk.webBikerafting - Packraft Travel - 1 - puurvangeluk.web

Impressionen aus Nordrhein-Westfalen
Impressionen aus Nordrhein-Westfalen / Packrafting, een nieuwe en avontuurlijke manier van reizen

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: