Geplaatst in Lifestyle, travel, uittips

Oui oui Paris … Stedentrip Parijs

Het enige wat je soms nodig hebt is een paar dagen relaxen. Tussen de belangrijke schoolopdrachten door maar gewoon vakantie vieren. Gewoon omdat het kan! Oui oui … Paris, drie dagen Stedentrip Parijs was de planning. De Thalys is bijzonder duur geworden, het vliegtuig had geen relaxte vliegtijden en de auto van mijn vriend was kapot. En met mijn Nisan Micra uit 1980 de weg op is op zijn zachtst gezegd onverstandig. We huren een auto, een Fiat Panda. Oui oui Paris … Stedentrip Parijs, here we come!

Sneeuw in Parijs

De heenreis verliep voorspoedig, tot we gebeld werden of we Parijs wel in kwamen wegens de sneeuwval. Sneeuwval? Welke sneeuwval? Een paar honderd kilometer verder snapten wij het. Stilstaande vrachtwagens op de linkerbaan. Dat werd een rit van zes uur. But … we made it! Eenmaal aangekomen in ons hotel kregen we een upgrade naar een suite vanwege een overboeking. Twee slaapkamers (voor als we ruzie krijgen), een keuken, woonkamer en grote badkamer. Dit begint top! Helemaal uitgeput zijn we in bad gestapt met uiteraard een rood wijntje, cheers to Paris.

sneeuw - parijs - puurvangeluk
Oui oui Paris … Stedentrip Parijs.

Eten in een wijnkelder

’s Avonds zijn we Parijs ingedoken en hebben wij heerlijk gegeten bij Belotta Belotta, dichtbij de Eiffeltoren. Net als alle andere restaurants zat ook deze helemaal bomvol. Gelukkig was er beneden nog een plekje voor ons. Één tafel in een soort wijnkelder, ontzettend romantisch. Wauw … weer een gratis upgrade. Bijzonder lekker eten en een prachtige locatie, echt een aanrader!

wijnkelder - parijs - puurvangeluk

Puur van Geluk moment in Disneyland Parijs

De volgende dag stond Disneyland op de planning. Één dag vertoeven in het grote park. Zenuwachtig als kleine kinderen stapten wij nietsvermoedend naar binnen. De helft van alle ‘volwassenen’ attracties zaten dicht vanwege de sneeuw. Binnen vier uur zijn we drie keer het park rondgelopen. Teleurgesteld liepen we richting de uitgang, de dame van de servicedesk kwam ons tegemoet. Toch maar eens vragen. We hebben 700 km (530) gereden, vertelde mijn vriend. De vrouw knikte vol medelijden en bood ons het tweede park gratis aan. Weer een upgrade, een  ‘Puur van Geluk’ moment!

disneyland - parijs - puurvangeluk

Stedentrip Parijs afgevinkt van de bucketlist

De laatste dag wilden wij onze tijd optimaal benutten en nog iets van Parijs zien. De populaire hotspots. De Eiffeltoren, Arc de Triomphe en het Louvre. Nog even een laatste kopje koffie en dan kunnen we weer beginnen aan de terugreis. Weer iets van de wereld gezien. Ook al was dit mijn tweede keer Parijs, het blijf bijzonder. Samen met jou weer iets van onze bucketlist gevinkt. Op naar de volgende stedentrip!

Meer Travel inpspiratie <<< 

Oui oui Paris … Stedentrip Parijs is geschreven door Sharon van Beek

travel - parijs - puurvangeluk
parijs - hotspots - puurvangeluk
Oui oui Paris … Stedentrip Parijs.

Een gedachte over “Oui oui Paris … Stedentrip Parijs

Geef een reactie