Foodies, Health, Lifestyle

Ontbijt bewust maar sla niet door!

Begin je de dag goed met een vezelrijk ontbijt! Ontbijten is een belangrijk onderdeel van de dag. Ontbijten is gezond en geeft je vitamines, mineralen en vezels om je dag lekker te starten en door te komen. Maar wat is eigenlijk een gezond ontbijt? Als je diverse websites en adviezen van voedingsdeskundigen onder de loep neemt zie je dat het allemaal erg uiteenloopt. De één zegt brood, de ander zegt muesli en weer een ander zegt geen van beide. Tja ik snap als consument dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is nou eigenlijk een gezond ontbijt?

Eerlijk advies 

Ik ben geen voedingsdeskundige en geef geen regels die je moet opvolgen omdat dat het beste en meest gezondste is. Wat ik je wel kan bieden is een eerlijk advies. Mijn advies is; luister naar jezelf, hou je niet voor de gek en wees bewust. Hou je van een boterham, muesli of havermoutpap? Prima! Kies wat bij je past en wat je lekker vindt en hou het gebruik van suikers binnen de perken. Heb je lichamelijke klachten dan is mijn (eerlijke) advies wel om eens te kijken naar je voeding. Gluten kunnen bijvoorbeeld buikklachten veroorzaken en zo zijn er meer voedingsweetjes bekend. Ik ben een persoon die niet streeft naar één ontbijt ritueel. Soms heb ik zin in een spelt boterham met pindakaas/banaan en het andere moment neem ik een bak yoghurt met muesli. En ja hoor… zo af en toe een beschuitje met een dikke laag chocopasta kan ook ik niet weerstaan. Laten we niet doorslaan, je mag best wel eens iets lekkers als ontbijt.

Weten wat je eet

Wat ik wel heel interessant vind om te weten is welke ingrediënten een product bevat. Ik kijk bijvoorbeeld wel steeds vaker naar het ingrediëntenlijstje op de verpakking. Gewoon om even bewust te worden wat het hoofdbestanddeel is van het product. Je schrikt er toch vaak van hoeveel producten wel niet beginnen met suiker! Ook als je denkt gezond bezig te zijn met muesli als ontbijt. Bekijk het ingrediëntenlijstje maar eens van een pak muesli van een bekend merk. Geheid dat het veel suiker bevat. Kies ook eens voor een merk dat minder bekend is. Het wil niet altijd zeggen dat het duurste product het beste is. Vaak betaal je ook voor het bekende merkje. Het is best leuk om te weten wat je eet. Ontbijtkoek is ook een bekend ontbijtproduct maar wat niet iedereen weet is dat het barst van de suiker. Ik ben niet vies van suiker zal ik eerlijk bekennen maar ik merk wel dat wanneer je een tijdje het suikergebruik mindert, je ineens proeft wat puur en smaakvol eigenlijk is.

Geniet van je ontbijt en wees bewust! 

14334467_1753009344959327_1266016750_n-2

moederdag-hartje-puurvangeluk

 

 

 

Geef een reactie