Geplaatst in boeken, boekentip, Kids, ontwikkeling & opvoeding

Omdenken kun je leren

We kennen Omdenken allemaal wel van de geweldige inspirerende en positieve quotes. Omdenken is een manier van denken, een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid. Is er een probleem, dat is vervelend! Probeer van het probleem een uitdaging te maken, want je kunt het probleem omzetten in iets moois, maak van een probleem een mogelijkheid. Wij mochten de proef op de som nemen, beleven wat omdenken is en hoe omdenken nou eigenlijk in zijn werk gaat, want omdenken kun je leren!

Omdenken boek

Het klinkt super gemakkelijk om een probleem om te zetten in iets moois. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Ik ben van mening dat je nooit te oud bent om te leren, dus wij vonden het bijzonder leuk dat Omdenken een aantal weken geleden contact met ons opnam met de vraag of wij naar het Omdenken materiaal wilden gaan kijken. Het omdenken boek ‘Omdenken doe je zo!‘ is geschreven door Berthold Gunster en vertelt op een leuke speelse manier hoe je kan (leren) omdenken.

Het boek geeft stapsgewijs handvatten hoe je bepaalde problemen en vervelende situaties kan omzetten naar iets positiefs. Het boekje is voor kinderen vanaf 9 jaar, maar ook voor volwassenen is het echt een super leuk en handig boek die je een positieve kijk op bepaalde situaties geeft. Wij zijn groot fan en hebben na het lezen van het boek perfecte tips gekregen die we kunnen toepassen. En waar we elkaar op kunnen blijven attenderen, mocht het nodig zijn. ๐Ÿ˜‰

5-11-laat-2

Omdenken spel

Wie is de beste omdenker? Het Omdenken spel is een kaartspel eveneens bedacht door Berthold en geschikt voor 2-5 spelers vanaf 9 jaar (ook deze bijna 8-jarige weet er wel raad mee en is niet te stoppen). Kun jij van lastige en vervelende problemen iets moois en leuks maken? Hoe handiger en creatiever je bent, hoe meer punten je kunt scoren met het spel. Het is een leerzaam spel voor jong, maar ook voor oud echt bijzonder leuk om te spelen samen met je kids. Een spel voor thuis, op school, op het werk, maar zelfs voor specifieke praktijken een must om mee te werken en te spelen. Het is vooral leuk om te zien wat er in je tegenspeler(s) omgaat. Je wordt oprecht blij van dit spel en het is zelfs moeilijk om de kaarten weg te leggen.

unnamed-99

” Hoezo is wind een probleem? Dankzij de wind kun je vliegeren.”

Omdenken theatershow

Omdenken is voor jong, maar ook voor oud een leerzaam proces. Berthold Gunster en Dion Vincken schitteren dit jaar en volgend jaar met de geweldige Omdenken theatershows door heel Nederland. โ€˜Lastige kinderen? Heb jij even gelukโ€™ Omdenkshow, gebaseerd op de gelijknamige bestseller over omdenken in opvoeding en onderwijs. Inspirerend! Ik ga zeker een kijkje nemen.

” Vastdenken is van een probleem een ramp maken.”

Meer lifestyle inspiratie >>

IMG-5313
16-11-vroeg
IMG-5312
9200000005563642

Geef een reactie