Met deze 5 tips gaat je kerstboom langer mee

Niets gaat boven een echte kerstboom. Althans, dat vind ik! De geur, de kleur, de vorm … het is prachtig zo’n echte boom, maar dan moet hij wel zijn naalden tot na de kerst vasthouden! Zorg dat je groene versierde blikvanger mooi blijft tot aan de feestdagen. Met deze 5 tips gaat je kerstboom langer mee en kun je er optimaal van genieten. Succes!

1. Nordmann kerstboom

Er zijn verschillende soorten kerstbomen te koop, maar als je de kerst wilt vieren met een mooie groene boom, moet je zeker gaan voor de Nordmann kerstboom. Deze is prachtig groen, heeft grove naalden met stompe punten en daardoor prikken de naalden niet. Hoe fijn is dat? Zeker met die kleine kinderhandjes die de kerstboom willen versieren is het een must. De Nordmann kerstboom houdt zijn naalden lang vast en valt amper uit. En ja … het is echt waar. Wij kiezen elk jaar opnieuw voor een Nordmann kerstboom, omdat hij zo lang mooi blijft en je niet elke keer overal naalden ziet liggen.

 

2. Effe wennen

De kerstboom werd bij ons aan de deur bezorgd! Ideaal in deze tijd, wanneer je de drukte niet wilt opzoeken, je het altijd maar lastig vindt om de perfecte kerstboom uit te zoeken of wanneer je bijvoorbeeld in quarantaine zit. Het is niet alleen voor jou effe wennen dat er weer een kerstboom in huis staat, maar de kerstboom moet ook wennen. Die komt van de kou direct in de warmte. Om je kerstboom een goede start te geven laat je hem eerst op temperatuur komen in een koelere ruimte dan binnen, zoals de schuur of bijkeuken. Om je kerstboom mooi te houden moet hij langzaam wennen aan de warme temperaturen van binnen. Laat de kerstboom een dag wennen voordat hij in de woonkamer gezet wordt, zo gaat hij langer mee en blijft hij mooier.

 

3. Geef de kerstboom een lekker plekkie

En dan bedoelen we niet alleen een mooi plekkie in huis, maar ook een plek waar de boom het fijn vindt. En dat is niet naast de verwarming of bij de open haard, want dan droogt de boom binnen no-time uit en verliest hij de mooie groene naalden. Zet de kerstboom op een lichte plek in huis, maar ook weer niet in direct zonlicht. Ook al is het koud buiten, als de zon schijnt weerkaatst het licht in de ramen en dit geeft behoorlijk wat warmte af. Laat de kerstboom een dagje met rust als hij op de plek staat, zodat de takken goed kunnen uithangen.

 

4. Geef je kerstboom een slokje op z’n tijd

Elke kerstboom heeft af en toe zin in een slokje water. Heb je een kerstboom met kluit? Zorg dan dat de kluit vochtig is, maar niet kletsnat. Kijk elke dag even of je boom nog voldoende vocht heeft, zeker nu we de verwarming veel aan hebben met die brrr… kou. Heb je een kerstboom zonder kluit, dan kun je een laagje water in de standaard met waterreservoir van de kerstboom gieten. Zo krijgt de stam van de kerstboom voldoende water en houdt hij zijn naalden langer vast. Kijk elke dag even of er nog een laagje water in de standaard van de kerstboom zit.

5. Heerlijk feestmaaltje

En niet alleen jij houdt van een lekker maaltje tijdens de feestmaand, ook je kerstboom wordt blij van een heerlijk feestmaaltje. Geef je kerstboom af en toe een klein slokje plantenvoeding om ervoor te zorgen dat de naalden lekker groen blijven. Oh dennenboom, oh dennenboom, zo blijven die takken wonderschoon.

Geniet van een heerlijke en gezellige kerst en van je mooie versierde kerstboom!

>> Tips voor een gezellige en stressloze kerstvakantie 

>> Maak zelf de lekkerste kersthapjes 

Met deze 5 tips gaat je kerstboom langer mee

2 reacties op “Met deze 5 tips gaat je kerstboom langer mee”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d