Geplaatst in inspiratie, Mannen

Maak van je zolder een mancave

Wanneer je gaat samenwonen of misschien al samen met jouw gezin in een huis woont, kan het fijn zijn om een plek voor jezelf te hebben. Even op adem komen en genieten in jouw eigen fort. Heb je een rommelzolder? Tover deze dan om tot een mancave en geniet van een plek helemaal voor jezelf in huis. Je maakt gebruik van loze ruimte en kunt dit aan de hand van de volgende tips helemaal omtoveren tot een mancave voor jezelf. 

Zorg voor extra licht en ruimte 

Allereerst moet er genoeg ruimte worden gecreëerd. Ruim de zolder op en kies voor goede opbergsystemen zodat je geen last hebt van de rommel op zolder. Daarnaast kun je deze ruimte nog extra groot maken en voorzien van genoeg licht door een dakkapel te laten plaatsen. Door de extra lichtinval creëer je optisch meer ruimte. Zoek een dakkapellen specialist bij jou in de buurt die je helpt bij het realiseren van een dakkapel voor jouw mancave op zolder, want niet iedere dakkapel is geschikt voor elke soort dak. 

mancave-dakkapel-puurvangeluk

Kies de juiste kleur 

Is het hele huis in overeenstemming geverfd of zijn de neutrale tonen toch meer de wens van jouw partner? Wanneer je de mancave realiseert, maak dan gebruik van het feit dat je jouw stijl hier kunt doorvoeren. Klaar met de zachte tinten en verschillende witte tonen? Kies voor een stoere en mannelijke kleur op de muur. Kies ervoor om de muren te spuiten in een kleur naar jouw keuze. Maak er gebruik van en kies een mannelijke kleur die normaal niet op de muur zou kunnen/mogen. Maak het helemaal jouw plek en kies jouw favoriete kleur om op de muur te spuiten. 

muren-verven-mancave-puurvangeluk

Koop gave gadgets 

Natuurlijk mogen games en gadgets niet ontbreken in een mancave. Heb je die oude voetbaltafel van jouw studententijd nog? Die verdient een mooi plaatsje in de mancave. Wat dacht je van een Xbox, Playstation of complete game area in de mancave? Maak het tot een geweldige plek waar jij samen met jouw maten kunt genieten. Een minikoelkast om het bier koud te houden is natuurlijk ook geen overbodige luxe.

Geniet van een plek helemaal voor jezelf in huis. De rommelzolder kun je eenvoudig omtoveren tot een praktische ruimte. Geniet van jouw eigen smaak die je helemaal kunt doorvoeren in deze ruimte. Ben je toe aan tijd voor jezelf of een plek om te hangen met jouw maten? Dat kan in jouw eigen mancave op zolder.

Meer home inspiratie <<<

bier-mancave-puurvangeluk
mancave-playstation-puurvangeluk

Geef een reactie