Beauty, Health, Lifestyle, Musthaves

Kokosolie absolute must

Kokosolie is een natuurlijk vet met een positieve werking op ons lichaam, zowel inwendig als uitwendig. Kies wel voor ongeraffineerde, koud geperste, extra vierge en biologische kokosolie. Deze kokosolie bevat veel verzadigde vetzuren, wat een gunstige invloed heeft op hart- en bloedvaten. Kokosolie kan je perfect gebruiken om te bakken, braden en frituren. Kokosolie is een absolute must, voor iedereen!

Kokosolie of kokosvet 

Kokosolie en kokosvet zijn beide hetzelfde. Kokosolie krijg je door verhitting (boven de 25 graden) van kokosvet. Kokos heeft een zeer gunstige invloed op de gezondheid. Wist je dat bevolkingsgroepen die veel kokos eten behoren tot de gezondste mensen op aarde? Daarom is kokosolie verkozen tot één van de gezondste oliën ter wereld!

coconut-696541_960_720

Veelzijdig, lekker en puur natuur 

Veelzijdig en lekker, kokosolie is een must voor iedereen! Kokosolie is een natuurlijke olie en zit boordevol voedingsstoffen. Je kan het gebruiken als vervanger voor margarine/boter dus smeer je boterhammen lekker in met kokosolie. Kokosolie heeft van nature een zoete smaak. Vervang daarom suiker en melk in je koffie door kokosolie of gebruik kokosolie als dressing door je salade! Zonder enige toevoegingen van suikers en conserveringsmiddelen. Puur natuur!

Natuurlijke genezer 

Kokosolie is ook prima uitwendig te gebruiken. Het werkt schimmel- en bacteriedodend en tevens ook ontstekingsremmend. Het werkt super goed voor diverse huidaandoeningen als psoriasis, dermatitis enz. Maak je eigen tandpasta of mondspoeling van kokosolie. Kokosolie werkt tegen kiespijn, bevordert de wondgenezing, kan je toepassen als massageolie en ga zo maar door. Kokosolie is een natuurlijke genezer!

Kokosolie vies van smaak?

Ik ben persoonlijk niet zo’n fan van de smaak kokos in mijn eten, op een Bounty na dan! 😉 Maar er zijn diverse soorten kokosolie verkrijgbaar die geur- en smaakloos zijn. Ideaal! Kokosolie is hier in huis niet meer weg te denken en is absoluut niet vies van smaak! Kijk hier voor een compleet overzicht wat je allemaal met kokosolie kan doen. Kokosolie… veelzijdig, lekker en gezond!

Bron: Healthwatch.nu

coconut-1501334_960_720

bounty-1744067_960_720

Een gedachte over “Kokosolie absolute must”

Geef een reactie