Keukentrends 2022: toffe inspiratie voor je nieuwe keuken

Een nieuw jaar is aangebroken en dit betekent gelijk ook nieuws op het gebied van keukentrends. Overweeg je een nieuwe keuken aan te schaffen of wil je je huidige keuken voorzien van een upgrade? Dit zijn de nieuwste keukentrends 2022: toffe inspiratie voor je nieuwe keuken. Lees en laat je inspireren!

Kleurtrends keuken 

De keuken is het verlengstuk van de woonkamer waar ook daadwerkelijk in geleefd wordt. Het is niet meer alleen de plek waar eten wordt gekookt, maar ook een plek waar gesprekken plaatsvinden, waar wordt geborreld met vrienden en waar misschien aan de keukentafel gewerkt wordt. Dus daar mag zeker aandacht aan besteed worden. Betrek je keuken bij het interieur en andersom en kijk daarbij vooral ook wat kleur in je keuken doet met de rest van je interieur.

Waar we vorig jaar veel antraciet en zwart voorbij zagen komen in luxe keukens, mag het dit jaar juist zachter en rustiger zijn. We gaan dit jaar bijvoorbeeld veel beige tinten zien, maar ook pasteltinten en natuurlijke tinten, zoals huidkleur en bruin. Misschien even wennen na al die donkere kleuren van vorig jaar, die overigens nog steeds prachtig zijn en veel worden toegepast. Maar het is ook zeker de moeite waard om je te laten inspireren door de nieuwste kleurtrends. Naast de zwarte en gouden kranen, maken messing en koper tegenwoordig ook echt een kleurstatement in de keuken in 2022.

Handige opbergmogelijkheden

Een keuken met voldoende en handige opbergmogelijkheden is een must. We krijgen steeds meer spullen in huis en halen vaker de wekelijkse voorraad boodschappen in huis. Een voorraad aanleggen is ideaal, maar dan moet er wel voldoende ruimte zijn om het op te kunnen bergen. Om de ruimte in de keuken optimaal te benutten, is het handig om te kiezen voor hoge kasten tot (bijna) aan het plafond. Bovenin de kasten kun je bijvoorbeeld apparaten opbergen die je niet elke dag gebruikt, maar wel veel ruimte in beslag nemen, zoals bijvoorbeeld een tosti apparaat, een keukenmachine of een citruspers. Zo houd je voldoende ruimte over voor je servies, pannen en boodschappen waar je gemakkelijk bij moet kunnen.

Maar wat we juist meer gaan zien in 2022 is een U-keuken met verrassend veel opbergmogelijkheden. Weinig bovenkasten, maar juist een grotere keuken en meer werkruimte gecombineerd met opbergkasten eronder. Het voordeel van een U-keuken is dat het een ruimtelijk effect geeft. Kies je toch voor bovenkasten, dan zie je voornamelijk dat de kasten verspringen (zoals de foto hieronder) en hierdoor meer diepte creëren.

Apparatuur als statement 

Tegenwoordig hebben we veel meer tijd om te koken, omdat we vaker thuis zijn en/of vaker thuiswerken. Er wordt daarom ook steeds vaker gekozen voor slim apparatuur met verschillende uitgebreide opties. Denk bijvoorbeeld aan een oven met meerdere functies en voorgeprogrammeerde recepten, een afzuigkap in het plafond, een wijnklimaatkast of een ingebouwd koffieapparaat. Ook in 2022 is dit een hit en is apparatuur niet meer onaardig om te zien, maar juist een blikvanger in je keuken. Het is een statement in je keuken waar je niet meer omheen kunt en juist gezien mag worden. 

Juiste verlichting 

En last but not least: verlichting in de keuken. Uiteraard een belangrijk punt en ideaal wanneer je uitgebreid wilt koken en tafelen. Een keuken met voldoende werklicht is een must. Maar als de pannen eenmaal op tafel staan, is het wel zo prettig als je gemakkelijk het werklicht kunt dimmen naar sfeerlicht. De Smart LED-technologie gaan we in 2022 zeker zien in de keuken en zelfs in de keukenkastjes en lades. Het voordeel van deze verlichting is dat het duurzaam en energiezuinig is. En je kunt de verlichting eenvoudig bedienen van werklicht naar sfeerlicht, via bijvoorbeeld smartphone of Google Home. 

Wat vond je van deze keukentrends voor 2022? Wij zijn benieuwd! Wil je meer keuken inspiratie lezen? <<<

Keukentrends 2022: toffe inspiratie voor je nieuwe keuken

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d