Geplaatst in Healthy tips

Investeer in jouw gezondheid en lichaam met een MRI-scan

Misschien heb je het al eens laten maken of overweeg je het te laten maken: een MRI-scan. Met een MRI-scan worden er foto’s gemaakt van je lichaam waarmee je eventuele lichamelijke klachten, afwijkingen en/of aandoeningen kunt opsporen. Dit is handig om bijvoorbeeld een behandeling voor de klacht(en) in kaart te brengen. Wij vertellen je alles wat je wilt weten over een MRI-scan. Investeer in jouw gezondheid en lichaam!

Wat is een MRI-scan?

Een MRI-scan is een uitgebreid onderzoek van je lichaam dat op een zeer snelle manier duidelijkheid geeft over eventuele lichamelijke klachten, afwijkingen en/of aandoeningen. De afkorting MRI staat voor magnetic resonance imaging, wat beeldvorming met magnetische radiogolven betekent. Organen worden door middel van een MRI-scan goed zichtbaar in het lichaam.

Hoe werkt een MRI-scan?

Een MRI-scan is niet pijnlijk en kan zeer snel worden uitgevoerd. Je ligt geen uren in dezelfde houding, een onderzoek duurt ongeveer 15 tot 30 minuten, afhankelijk van het soort onderzoek. Je kunt kiezen voor een gericht onderzoek, denk daarbij bijvoorbeeld aan je rug, hoofd, nek of gewrichten of je kunt gaan voor een Total Bodyscan waarbij je gehele lichaam onder de loep wordt genomen.

mei-scan-laten-maken-gezondheid-puurvangeluk

Wanneer laat je een MRI-scan maken?

Je kunt ten alle tijden een MRI-scan laten maken bij Privatescan. Een Privatescan bodyscan kun je zelfs zonder verwijzing laten maken om je klachten in kaart te brengen. Een MRI-scan kan daar vaak al binnen 1-2 werkdagen uitgevoerd worden en je krijgt meteen de uitslag. Twijfel je over je gezondheid, heb je specifieke klachten of vind je het prettig om eventuele afwijkingen preventief op te sporen? Dan is een uitgebreid onderzoek door middel van een MRI-scan een uitkomst! Laat eventuele klachten opsporen om snel een behandeling te kunnen starten. Dit onderzoek geeft inzicht in jouw gezondheid.

Voordelen van een MRI-scan

Het maken van een MRI-scan heeft zeker voordelen. De uitkomst kan natuurlijk nadelig zijn, maar door de snelle uitslag kun je ook snel handelen voor eventuele behandelingen als dat nodig is. Nog een aantal voordelen van een MRI-scan laten maken bij Privatescan:

  • Zonder verwijzing binnen 1 tot 2 dagen een MRI-scan laten maken
  • Direct na afloop van het onderzoek ontvang je de uitslag
  • Je krijgt de beelden mee naar huis op DVD/CD
  • Je krijgt een schriftelijk verslag mee naar huis waarin bevindingen en aanbevelingen staan beschreven
  • Er wordt gewerkt met een team van medisch specialisten
  • Voor ondernemers is de scan zakelijk aftrekbaar
  • Je investeert in jouw eigen lichaam en gezondheid

Zonder verwijzing van arts

Wil je op korte termijn een MRI-scan laten maken zonder verwijzing van arts en hele lange wachttijden? Dat kan dus bij Privatescan! Laat binnen één tot twee dagen een MRI-scan maken en je weet binnen no-time hoe fit en energiek jouw lichaam is. Bijzonder mooi om te zien dat de ontwikkelingen op het gebied van gezondheid zich steeds verder ontwikkelen. Het is misschien wat spannend om een MRI-scan te laten maken, maar juist door problemen voor te zijn of aanwezige problemen in kaart te brengen kunnen ze verminderd of zelfs verholpen worden. Investeer in jouw lichaam en gezondheid met een MRI-scan!

 

>>> Meer Health inspiratie

mri-scan-onderzoek-puurvangeluk
investeer-gezondheid-mri-scan-puurvangeluk
Investeer in jouw gezondheid en lichaam met een MRI-scan.

2 gedachten over “Investeer in jouw gezondheid en lichaam met een MRI-scan

Geef een reactie