In 5 stappen naar jouw nieuwe droomkeuken

Een nieuwe keuken aanschaffen is niet zomaar gedaan. Daar komen de nodige voorbereidingen bij kijken. Superleuke, maar soms ook best lastig om keuzes te moeten maken. Een keuken koop je voor jaren, daar wil je goede beslissingen over maken. Met dit stappenplan kun je de punten op het lijstje afvinken om tot je droomkeuken te komen. In 5 stappen naar jouw nieuwe droomkeuken. 

1. Laat je inspireren 

We kunnen het wereldwijde web misschien wel eens vervloeken, gelukkig hebben we er ook ontzettend veel plezier van. Je kunt namelijk op alle vlakken de nodige inspiratie vinden, dus ook op keukengebied. Laat je lekker inspireren via het web, Facebook en Pinterest, maar vergeet vooral ook de mooie tijdschriften niet. Je vindt op het web en in de tijdschriften prachtige exclusieve keukens, maar ook landelijke en stoere keukens. Verzamel plaatjes, sla websites op, pin de mooiste vondsten op Pinterest en laat je inspireren door mooie keuken plaatjes waar jij blij van wordt. 

2. Maak een wishlist 

Niet geheel onbelangrijk zijn je keukenwensen. Welk apparatuur moet de keuken bevatten, welke kleur keuken moet het worden, wil je greeploze deuren of kies je liever voor stoere handgrepen? Wil je een afzuigkap of liever een geïntrigeerd afzuigsysteem? Wil je een simpele oven of moet het een combi-stoomoven worden? Ga je het liefst voor luxe keukens of kies je voor degelijk design? Wat had je in je oude keuken wat je blij maakte en wat wil je liever anders zien? Maak een wensenlijstje voor jezelf en vraag de rest van je huisgenoten om ditzelfde te doen, zodat jullie samen kunnen genieten van een keuken dat helemaal bij jullie past. 

3. Indeling en opstelling bedenken 

Naast alle mooie snufjes, apparaten en design is het ook belangrijk om na te denken over de indeling en opstelling van je nieuwe keuken. Waar wil je apparatuur plaatsen, wil je de spoelbak dicht bij de vaatwasser of je koelkast naast de kookplaat? En wil je misschien beschikken over veel werkruimte om te koken? Bedenk ook of je een lange keuken wilt, een keuken in U-vorm of een keukeneiland? En bekijk daarbij welke ruimte je beschikbaar hebt om de keuken te plaatsen.

4. Welke kleur en sfeer 

Heb je al helemaal in je hoofd welke kleur de keuken moet worden en welke sfeer het mag uitstralen? Tegenwoordig is de keuken een verlengstuk van je interieur en mag het helemaal in elkaar overlopen. Betrek de kleur en stijl van je woonkamer in je keuken en andersom. Denk daarbij ook aan werk- en sfeerverlichting in de keuken. Het is prettig als je goed kunt koken met voldoende werklicht en dat je na het koken het licht kunt dimmen om gezellig met sfeer te kunnen tafelen. 

5. Kostenplaatje 

Het allerbelangrijkste is misschien wel het kostenplaatje. Je hebt vast een budget in je hoofd en daar moeten al je wensen en ideeën op aansluiten. Dus het is handig om deze laatste stap al bij de eerste stappen in overweging te nemen. Alles hangt samen met het budget, dus soms moeten er concessies gedaan worden. Misschien kun je, wanneer al je wensen te duur uitvallen, een ander aanrechtblad kiezen, een alternatief apparaat kiezen met minder functies of bijvoorbeeld een goedkopere kraan nemen. Probeer je belangrijkste wensen in kaart te brengen waarop je niet wilt bezuinigen. Er zijn altijd dingen waarop je wel gemakkelijk kunt besparen. 

We hopen dat we je op weg hebben geholpen met dit stappenplan om uiteindelijk jouw droomkeuken te kunnen realiseren. 

>>> Kun je nog wel meer keukeninspiratie gebruiken? <<<

Eén reactie op “In 5 stappen naar jouw nieuwe droomkeuken”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: