Geplaatst in werkgeluk

Hoe kun je het beste doelen behalen?

Januari is voorbij en de goede voornemens zijn misschien al overboord gegooid, maar je wilt weten wat je hieraan kunt doen? Hoe kun je het beste doelen behalen? Hoe ga je te werk om te behalen wat je wenst te behalen? We hebben een aantal tips voor je geselecteerd! Go for it! 
 

⇒ Begin NU en niet pas morgen, volgende maandag of misschien weer volgend jaar op 1 januari, nee NU! Stop met uitstellen en begin gewoon!

⇒ Schrijf je doelen altijd op in een bullet journal en kijk waar je elke dag/week of maand staat. Door er veel mee bezig te zijn, verlies je de focus niet uit het oog. Het is bovendien altijd motiverend om terug te lezen waar je mee bezig bent, wat je hebt bereikt en waar je naartoe wilt groeien.

⇒ Verdeel je doelen in kleine stukjes, zodat je goed overzicht hebt en het behapbaar blijft. Dit helpt je naar je grote doel toe te werken zonder dat de druk te hoog ligt. Dat geeft namelijk juist weer een flinke dosis energie.

paper-3154814_960_720-2
⇒ Stel haalbare deadlines voor je stappenplan (de kleine doelen). Dus niet: over 2 weken moet er 10 kilo af zijn. Of vandaag moet ik werk verzetten voor een week. Dit is onmogelijk en dus heel demotiverend. Stel haalbare motiverende doelen en ga stapsgewijs te werk.
 

⇒ Doe het voor jezelf! (afvallen als voorbeeld) Ga niet afvallen om erbij te horen of omdat je denkt dat je man/vriend/vriendin of wie dan ook jou leuker gaat vinden. Hebben ze commentaar op jouw nieuwe leefstijl, dat is dan hun probleem, want jij wil dit, puur voor jezelf!

⇒ Verander niet alles in 1 keer! Van nooit sporten naar 5 keer in de week sporten en jezelf allerlei ‘ongezonde’ dingen verbieden, werkt averechts. Begin bij 1 of 2 keer in de week sporten en wees in het weekend niet te streng wat betreft eten. Maar ook deze 2 kunnen nog in stukjes verdeeld worden. Dus eerst het ritme vinden in het sporten en daarna pas je voeding aanpakken. Verbied jezelf nooit alles!

paper-3042645_960_720

⇒ Heb geduld! Rome is ook niet in 1 dag afgebouwd! Je bent ook niet 10 kilo aangekomen in 2 dagen, dus het heeft ook echt even tijd nodig het weer kwijt te raken.

⇒ Heb je een dip? Kijk dan in je bullet journal waarin je alles schrijft en zie al hoever je bent gekomen. Want iedereen heeft wel eens een mindere dag, realiseer je dat goed, geef niet op en pak zodra je de moed weer hebt gevonden, de draad weer op en ga weer verder.

⇒ Durf daarom ook af en toe te falen, sla niet door en herpak jezelf natuurlijk weer zo snel mogelijk! Niemand is perfect, maar je hoeft er niet in te blijven hangen.

Wij namen afvallen als voorbeeld, maar dit proces werkt natuurlijk voor elke doelstelling, zowel privé als zakelijk.

>>> Meer werkgeluk inspiratie

>>> Meer health inspiratie artikelen

office-3126597_960_720
Hoe kun je het beste doelen behalen?

Geef een reactie