gezonde-voeding-leefstijl-puurvangeluk
Foodies, Health, Lifestyle

Gezonde voeding gebruiken als geneesmiddel

Waar ik een aantal jaren geleden nog veel met symptoombestrijding werkte in de drogisterij, werk ik nu andersom en dan is bovenstaande titel voor mij helemaal waar! Ik heb al heel veel klanten mogen helpen zich beter te voelen, medicatie te verminderen en zelfs helemaal af te bouwen. Dat is een bekroning op mijn werk! Gebruik je gezonde voeding als geneesmiddel.

De eerste stap, minderen met suiker

Een van de eerste stappen die ik aanraad, minderen met suiker. Er zijn meer dan 70 benamingen voor suiker en het zit in ongelooflijk veel producten. Voor velen een hele opgaaf. Probeer niet gelijk 180 graden om te draaien, dat houd je meestal niet vol. Ik zeg altijd, neem stapjes van 10 graden. ,,Ja, maar … ik móet iets zoets bij het ontbijt hebben”, hoor ik veel. Geen probleem! Vervang die lepel suiker door fruit, bijvoorbeeld een handje aardbeien en blauwe bessen. Want hé, ken je die quote van Albert Einstein: ‘De definitie van krankzinnigheid is precies hetzelfde blijven doen en verwachten dat het beter gaat.’ Wil je je gezondheid verbeteren, zul je iets moeten veranderen! Zet gezonde voeding als natuurlijk geneesmiddel, er valt zoveel uit te halen.

gezonde -leefstijl - puurvangeluk

Water is van groot belang

De volgende stap is om er voor te zorgen dat je voldoende water drinkt. Dit hebben we nodig zodat alle processen in ons lichaam goed hun werk kunnen doen. En dan bedoel ik gewoon water, dus geen sapjes die voldoende water bevatten of toevoegingen van kunstmatige smaakjes in het water. Water wordt net als eiwitten en vetten ook gezien als een macronutriënt. Het is een belangrijke behoefte voor een gezonde en evenwichtige leefstijl.

water - drinken - leefstijl - puurvangeluk

Wat moet ik eten?

Als de eerste stappen van suiker minderen en voldoende water drinken zijn gezet, ga ik kijken naar de hoeveelheid groente die je per dag eet. Groente? Jazeker! Groente bevat koolhydraten, vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen. Vaak als ik mensen vraag hoeveel groente ze per dag eten, krijg ik te horen: ,,O, ik eet voldoende groenten hoor, zeker zo’n 250 gram per dag”. Hmm, dat is dus absoluut niet voldoende! Probeer ook ’s middags wat groente binnen te krijgen, dan ben je al goed op weg! Eet als tussendoortje bijvoorbeeld komkommer, worteltjes en tomaatjes. Zo heb je al gauw extra vitamines binnen. Met een gezond voedingspatroon houd je het een stuk langer uit!

groente - gezonde - leefstijl - puurvangeluk

Kom in beweging!

Veel mensen vroegen mij of ik ook tips en adviezen voor een gezonde leefstijl kon geven. Dat kan ik zeker! Daarom heb ik de cursus Sport & Voeding ontwikkeld. Uit resultaten op de sportschool hart for her Apeldoorn, waar ik mee samenwerk en daarnaast mijn ervaring als circuit coach, blijkt dat bewegen/sporten een positieve invloed heeft op het vetpercentage en een gezonde leefstijl. Ga daarnaast ook nog aan de slag met je voeding en je begint verandering te voelen en ook daadwerkelijk te zien. Bij een te hoog cholesterolgehalte en diabetes 2 bijvoorbeeld, kun je veel baat hebben bij beweging. Niet alleen voor allerlei processen in je lichaam is beweging goed, maar zeker ook voor je mindset. Je bent er even uit, je kunt je gedachten verzetten, je ontmoet andere mensen en / of je komt meer buiten.

Ga met jezelf aan de slag, gebruik je voeding als geneesmiddel en langzaamaan kun jij je ook kunnen vinden in mijn quote; ‘Feel Good, Look Great & Be Happy!’

Griekse arts Hippocrates ( 460 v Chr.) Geschreven door Gastblogger Daisy van der Wiel van dhbp.nl

Meer health inspiratie >>> groente - gezonde - leefstijl - puurvangeluk

gezonde voeding - puurvangeluk

Geef een reactie