hotspot, Lifestyle, travel, uittips

Genieten van een weekendje Ardennen

Als je een natuurliefhebber bent is een weekendje België/Ardennen een absolute aanrader. Boek een accommodatie met je vrienden of familieleden en bezoek de prachtige natuurgebieden in de Ardennen. Je komt echt helemaal tot rust. Even weg van het drukke stadsleven en voel je zen in een rustige omgeving omring door de prachtige natuur. Genieten van een weekendje Ardennen.

image1

Zo goedkoop mogelijk 

Meestal is een weekendje weg best wel prijzig, maar je kunt het zelf zo goedkoop dan wel zo duur mogelijk maken natuurlijk. Om je weekendje weg zo goedkoop mogelijk te houden is het handiger om met meer personen te gaan. Dan kan je samen de kosten van je verblijf bijvoorbeeld delen. Het is ook verstandig om van tevoren boodschappen te doen en etenswaren en andere producten zelf mee te nemen. In sommige landen zijn bepaalde producten namelijk erg aan de prijs.

Bezienswaardigheden Ardennen

Plan van tevoren precies welke plekken je graag wil gaan bezoeken. Zo hebben wij eerste dag Waterval Coo en Ninglinspo bezocht. Beide zijn prachtig om te zien en zeker in één dag te doen. Ninglinspo is een prachtig natuurpark. Trek wel stevige schoenen aan als je deze plek wilt bezoeken. De tweede dag hebben wij Durbuy bezocht. Wist je dat Durbuy het kleinste dorp ter wereld is? Het is een super knus plekje waar je lekker kunt eten of gezellig een drankje kunt doen. België is echt ‘the place to be’! Naast bovengenoemde plekken kun je ook naar Dinant, Liège of Monschau gaan. Dit zijn tevens prachtige plekken om te bezoeken. En zeg nou zelf, de natuur heeft zoveel te bieden dat het een bezienswaardigheid op zich betreft en vaak al voldoende is om van te genieten.

image1-2
image2

Hieronder volgen er suggesties om je weekendje weg goedkoop te houden:

  • Boek geen reizen met allerlei bezienswaardigheden inclusief, maar ga zelf op ontdekkingstocht.
  • Bezoek niet alleen drukke trekpleisters maar ga ook eens de bergen in en beleef de sfeer van de locals. Dat restaurantje in de bergen waar weinig toeristen komen heeft meestal veel te bieden en is vaak lekker goedkoop.
  • Neem eens wat vaker de benenwagen i.p.v. een taxi. Je komt juist op plekken die onbereikbaar zijn met de auto.
  • Doe van te voren alle boodschappen.
  • Neem je thermoskan koffie etc. mee, zodat je onderweg geen extra kosten hoeft te maken als je dat niet wilt.
  • Neem een rugzak mee waar je alle etenswaren in kwijt kunt. Zo bespaar je tussendoor wederom om dingen te kopen. Juist bij de belangrijkste bezienswaardigheden is koffie etc. ontzettend duur!
  • Avondeten hoeft niet uitgebreid te zijn! Je kan ook kiezen voor een soepje met een belegd broodje, uitsmijter of omelet. Of laat dat toetje een keer een dag staan en neem een lekker stukje fruit.

Geschreven door gastblogger Esra Percin.

Meer Travel hotspots >>

image2-2
image3

Geef een reactie