Geplaatst in hotspot, Lifestyle, travel, uittips

Genieten in Maastricht

Maastricht, een stad die sfeer ademt, vol verrassingen zit en waar je niet uitgekeken raakt! Een dagje Maastricht voelt als ontdekken en beleven. Blogger Esra vertelt je de leukste hotspots en bezienswaardigheden. Dat wordt genieten in Maastricht!

Blanche Dael

Ben je ook een echte theeliefhebber en houd je ook van verschillende theesoorten? Dan is Blanche Dael de ideale winkel om thee te kopen. Bij de ambachtelijke koffiebranderij en theepakkerij van Zuid-Nederland vind je de lekkerste vers gebrande koffiebonen, diverse soorten thee, lekkernijen, cadeaus en nog veel meer.

unnamed-33

Kafethea

Van shoppen krijg je trek! Kafethea is een hele leuke en fijne plek om even tussen het shoppen door te ontbijten, lunchen of koffie te drinken. Ik heb hier pancakes uitgeprobeerd en het was mmm… verrukkelijk! Je hebt gelijk weer energie om Maastricht verder te ontdekken.

unnamed-55

Helpooort

De Helpoort te Maastricht dateert uit 1229 en maakt deel uit van de eerste middeleeuwse omwalling. Je kunt hier leuke stadswandeling en super gave foto’s maken. Een prachtige omgeving die je niet snel zal vergeten.

Sint-Servaasbasiliek

De Sint-Servaasbasiliek (Limburgs: Sintervaosbasiliek, of kortweg Sintervaos) is een kerkgebouw in het historische centrum van Maastricht. Pracht en praal wordt hier getoond. In de kerk heerst een aanstichtelijke rust voor bezinning waar vooral de neogotische stijl overheerst. Een aanrader ondanks de entree tegen betaling.

unnamed-24

Boekhandel Dominicanen

Boekhandel Dominicanen in Maastricht wordt door velen gezien als een van de mooiste boekhandels. Bijzonder aan het gebouw is dat de Dominicanenkerk in Maastricht meer dan 700 jaar oud is en dat het sinds 1804 niet meer voor religieuze diensten wordt gebruikt. Het is eigenlijk een prachtig voorbeeld van hergebruik van een monumentale ruimte. Zeker een bezoekje waard! Je kan hier tevens genieten van een fijne kop koffie.

Sint Servaasbrug

De Sint Servaasbrug is een brug uit de Romeinse Tijd. Als het mooi weer is kun je een boottocht maken. Daarnaast is het ook de moeite waard om de Hoge Brug te bezichtigen. Vanuit dit punt kun je Sint Servaasbrug fotograferen. Vooral tijdens zonsondergang is het hier prachtig! Als je de Hoge Brug bezoekt kun je aan de andere kant van het stadsdeel wandelen langs de water.

Lumière Maastricht

Filmhuis Lumière is sinds 1985 gevestigd in een pand aan de Bogaardenstraat. Je kunt hier heerlijk dineren. Let wel op, parkeren is onmogelijk en je dient ruim twee dagen van te voren te reserveren. Dus spring op de fiets en geniet van het leuke personeel, het mooie interieur en de lekkerste gerechten.

Maastricht is the place to be!

Gastblog geschreven door Esra Percin van EsraElif

Kijk voor meer Travel hotspots >>

unnamed-28
unnamed-35
unnamed-34
Genieten in Maastricht.

Een gedachte over “Genieten in Maastricht

Geef een reactie