Geplaatst in geluk, Gelukstips

Geluksmomentjes, hoe dan?

Ruim 1,5 jaar geleden was de maat vol voor mijn vriend. Er had zich wéér een situatie voorgedaan waardoor ik behoorlijk uit mijn vel knapte. “Jij maakt nu een afspraak met de dokter want die emmer van jouw is vol, je bent harstikke overspannen!” zei hij. Natuurlijk zat ik in de ontkenningsfase en riep heel hard dat dat absoluut niet waar was. Na een huilbui en een goed gesprek uiteindelijk toegegeven dat een afspraak bij de dokter toch niet zo’n gek idee was want zo kon het ook niet langer. Het hele gezin leed eronder. Geluksmomentjes, hoe dan?

holzfigur-980784_960_720

Verlossende woord van de huisarts 

Ja, en daar was toch het verlossende woord van mijn huisarts, zwaar overspannen en ik zat behoorlijk tegen een burn-out aan. Er brak een moeilijke periode aan die ging met heel veel vallen en weer opkrabbelen. Uiteindelijk las ik eens op een blog over geluksmomentjes, daar wilde ik ook wat mee, meer bewust worden van bepaalde situaties. Meer genieten van alle kleine dingen om mijn heen en het waarderen. Vanaf dat moment ben ik daar heel bewust mee aan de slag gegaan. En wat voelde dat goed!

Geluksmomentjes, hoe ontstaan die?

Waar komen ze vandaan? Heel bewust ben ik om gegaan met situaties. Het naar school brengen van de kinderen, praktisch kon ik dit heel weinig doen omdat ik altijd om 8:00 uur op het werk moest verschijnen. Wat was het fijn, nu ik in de ziektewet zat, om dit wel te mogen doen. Zelfs uit de kleinste, simpelste gebeurtenissen haal ik geluksmomentjes;


– mijn allereerste kopje thee van de dag,
– de zonnestralen die op mijn gezicht schenen terwijl ik op de bank zat,
– de kindjes die lief aan het spelen zijn,
– een spontane knuffel,
– een warm bad of douche
– naar de winkel voor een boodschap,
– of gewoon een stukje fietsen,
– even op de bank liggen,
– een lekkere salade eten,
– de vogels horen fluiten.
Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik haal mijn geluksmomentjes tegenwoordig overal uit. Bij alles wat ik denk of doe, waardeer ik het, ben ik blij dat ik zo mag leven, 2 prachtige kinderen heb, een mooi huis en een lieve vriend.

klee-1949981_960_720

Geluksmomentjes opschrijven

Wat ook een hele goede tip voor geluksmomentjes is, schrijf ze op. Leg een notitieboekje naast je bed neer, elke avond voordat je gaat slapen overdenk je de dag nog even en bedenkt daarbij wat je geluksmomentjes waren. Schrijf deze op, voel je je eens niet zo fijn dan pak je je boekje erbij en blader je door de geluksmomentjes. Wedden dat je je meteen al een stuk beter voelt? En die burn-out? Ik ben er nog niet, ik dacht dat ik er was maar het gaat weer wat minder. Iets met te hard van stapel lopen en te graag willen maar daarover later meer.

Gastblog geschreven door Sandra Evers van SansLife

new-years-day-1926337_960_720
Geluksmomentjes, hoe dan?

Een gedachte over “Geluksmomentjes, hoe dan?

Geef een reactie