Geplaatst in travel, Travel tips

Drie bestemmingen met een flinke dosis happiness

Als echte reisliefhebber heb ik al veel van de wereld mogen zien. Toch heb ik in al die jaren een paar landen in mijn hart gesloten. De overeenkomst van deze landen is dat er heel veel ‘happiness’ te vinden is. De mensen zijn hartelijk en gastvrij, de muziek is vrolijk en ondanks de armoede die je soms voorbij ziet komen, vinden de mensen geluk in kleine dingen. Ik vind dit heel inspirerend en probeer deze mind-set altijd mee terug te nemen naar Nederland. In deze blog vertel ik je waarom deze drie bestemmingen een flinke dosis happiness hebben.

Intant happy in Colombia

Colombia heeft zich na een jarenlange strijd ontwikkeld tot een hele fijne bestemming. De Colombianen zijn ongelooflijk blij dat je hun land komt ontdekken en verwelkomen je met open armen. Ondanks de nare tijden die het land heeft gekend, zijn de mensen vrolijk en optimistisch. Het land heeft ongelooflijk veel te bieden. Zo vind je er paradijselijke stranden, bruisende steden, verschillende natuurparken en natuurlijk de Amazone. Midden op straat wordt de salsa gedanst en in elk café, auto of bus klinkt reggaeton door de speakers. Daar wordt je toch instant happy van?

chiva-2750928_960_720
colombia-2434911_960_720

Geluksmomentjes in Sri Lanka

In Sri Lanka leven verschillende religieuze groepen dicht naast elkaar. Nog niet zo lang geleden leidde dit tot spanningen tussen bepaalde groepen, wat zelfs een oorlog tot gevolg had. Deze is inmiddels gelukkig voorbij en ik heb tijdens mijn reis een erg fijne sfeer ervaren. Iedereen is aardig en behulpzaam naar elkaar toe. Wanneer je de bus instapt krijg je van verschillende mensen een glimlach, er wordt gevraagd of ze je kunnen helpen met de route en de taxichauffeurs dragen met liefde jouw zware backpack. De invloed van het boeddhisme is hier goed te zien en mijn interesse voor deze religie is dan ook gegroeid. Sri Lanka is een hartverwarmend land waar je geluksmomentjes vindt in de kleine dingen.

Bhutan geluk

Deze bestemming staat hoog op mijn lijstje. Ik heb het land helaas nog niet mogen bezoeken maar ik heb vernomen dat het prachtig is. Bhutan ligt verscholen tussen de bergtoppen van het Himalaya gebergte tussen India en China. Je komt het land alleen binnen als je een georganiseerde reis boekt waar alles bij inbegrepen zit. Het is niet goedkoop maar ongetwijfeld de moeite waard. Ze zijn zo voorzichtig met het toerisme omdat het land zowel de cultuur en tradities als de natuur wilt bewaken. Deze bestemming lijkt me zo bijzonder omdat het boeddhisme in alle aspecten van het dagelijks leven een rol speelt. Ze streven hier niet naar economische welvaart maar naar het ‘Bruto Nationaal Geluk’. Het lijkt me heel bijzonder om dit te ervaren en dit land te mogen bezoeken.

Van welke bestemming zou jij wel een dosis happiness kunnen gebruiken?

Meer Travel inspiratie >>>

water-3112350_960_720
active-1807533_960_720

*Geschreven door gastblogger Sophie Falkena van Food & Spots

Geef een reactie