Foodies, Health, Kids

De baby traiteur

Een traiteur voor de kleintjes, waarom eigenlijk niet? Zelf gaan we tegenwoordig ook graag voor gemak. We laten graag een maaltijd bezorgen of koken met zo’n makkelijke maaltijdbox. Bij deze baby traiteurs worden alle hapjes en maaltijden met veel liefde en kennis bereid. Eén ding weet je dan vervolgens zeker, het is hartstikke vers. Daar kun je bijna niet tegenaan ‘staafmixen’.

 

Zo maakt De Kleine Keuken bijvoorbeeld verschillende biologische maaltijdjes, koekjes en broodbeleg. In de wortelpuree zitten alleen worteltjes en de pindakaas is gewoon pindakaas. Zij testen de producten op hun eigen proefkonijntjes en alle ingrediënten komen van biologische boeren. Er zijn producten voor baby’s van 4, 7 en 10 maanden. Zij bezorgen landelijk en je kunt op hun site bestellen of eens kijken bij de Jumbo, waar het ook in de schappen ligt.

Mijn andere favoriet is Madaga. Zij hebben het baby traiteur concept helemaal uitgewerkt en zijn al jaren actief. Hier vind je ook allemaal biologische maaltijden, pastasauzen, gezonde tussendoortjes, ontbijtjes, en de lekkerste fruit- en groentehapjes. Ze leveren het bij je thuis af of op het kinderdagverblijf (ook zo handig!). Je kunt aangeven hoeveel gerechten je wekelijks wilt ontvangen en ook iets ‘afvinken’ als je kindje dit echt niet lekker vindt.

Bijkomend voordeel van deze gemak concepten is dat je al snel meer varieert en dat komt die kleine smaakpapillen altijd ten goede… Madaga is actief in grote delen van Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Natuurlijk kook je het liefste zelf én uitgebreid én biologisch en… lekker. Maar voor al die momenten dat het even niet lukt, vind ik dit hele mooie initiatieven☺

Willemien Botermans
Gastblogger voor PuurvanGeluk en
eigenaar Catchthebluefish.com

Geef een reactie