Geplaatst in boeken

Boekentip Langmuts en de vakantie

We hebben een bijzondere kinderboekentip gespot! “Langmuts en de vakantievan Scrivo Media. Een boekje geschikt voor alle kinderen die van lezen houden, die op vakantie gaan en met name geschikt voor kinderen die vakantie spannend vinden. Een leuk, herkenbaar en vooral leerzaam boekje. Vol aandacht hebben ze hier thuis geluisterd naar het herkenbare verhaal. Een boekje dat goed te begrijpen is voor kinderen, de illustraties zijn zo realistisch geschetst dat het boekje enorm in de smaak valt. Achterin het boekje staan tevens 10 bruikbare tips die ouders kunnen toepassen voor een onvergetelijke vakantie! Boekentip Langmuts en de vakantie.

Op vakantie

“Kabouter Langmuts is blij, want hij gaat op vakantie! Maar als hij het aan Kleine Uil vertelt, wordt hij toch een beetje verdrietig. Want wat moet hij straks allemaal missen op vakantie? Als de twee vriendjes ineens iemand om hulp horen roepen, hebben ze geen tijd meer om erover na te denken. Ze moeten helpen! En zo ontmoeten ze iemand die veel verstand heeft van op vakantie gaan…”

Voor mij is dit alles zeer herkenbaar, onze oudste dochter heeft haar voelsprieten ook vaak op volle sterkte aan. Ze is met de jaren enorm gegroeid maar het enthousiasme spat nog altijd niet gelijk van haar af zodra we zeggen; “we gaan op vakantie.” De zinnen; “waar gaan we heen”, “hoe ver is het rijden”, “praten ze daar een andere taal” en “dan mis ik mijn huis” komen eerst voorbij. Als al haar vragen duidelijk zijn komt er een enorme vreugdedans achteraan met een iets wat vertwijfelende blik. De dagen voor het vertrek zijn bijzonder spannend en geven soms de nodige buikpijntjes, frustraties en korte lontjes. Niks mis mee, het is immers maar een uiting. Eenmaal daar, gaan alle remmen los en wil ze nooooittt meer naar huis! Het boekje is een waardevolle toevoeging, zeker een aantal dagen voor vertrek van de vakantie. Erg leuk om (samen) te lezen en de vakantie in alle rust tegemoet te gaan. Lees, kijk en laat je inspireren. Je doet je kinderen en jezelf er een groot plezier mee!

Fijne vakantie! 

Er zijn meer boeken van Kabouter Langmuts verschenen die absoluut de moeite waard zijn om te lezen! 

>>> Meer boekentips <<<

13606750_1061553990591566_632920739220298349_n
13221031_1027729577307341_2424311128093952150_n

*Dit artikel is gesponsord door Scrivo Media

Geef een reactie