Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Tips om er als koukleum lekker warmpjes bij te zitten

Brrr… heb jij het ook snel koud? En wil je het liefst elke avond met een dekentje op de bank met de verwarming op standje tropisch? De koude winter moet nog beginnen maar het voelt soms buiten al behoorlijk koud aan. Ben jij ook een echte koukleum? Tips om er als koukleum lekker warmpjes bij te zitten

Warm bad

Genieten van een heerlijk warm bad helpt je om te relaxen en te ontspannen. Je krijgt het er gelijk lekker warm van en meestal gloei je nog wel een poosje na.

Rondje sauna

Een rondje sauna is ook allemachtig fijn voor je spieren, je huid en de warmte van je lichaam. Net zoals een ontspannen warm bad, zorgt de sauna er ook voor dat je lichaam nog lekker lang na blijft gloeien.

Neem een wisseldouche

Super lekker en tegelijkertijd enorm goed voor je lichaam is een wisseldouche. Door  koud en warm af te wisselen krijg je energie, het prikkelt je huid en zorgt ervoor dat je het minder koud krijgt doordat de bloedsomloop wordt gestimuleerd.

shower-1502736_960_720

Goede CV ketel 

Een goede CV ketel is een must, het laten checken van je CV ketel nog meer. Als je ketel kuren krijgt of niet goed werkt krijg je het koud. Dus af en toe een check voor je CV ketel is een must om het lekker warm en behaaglijk te krijgen in huis. Zet de verwarming niet te hoog maar juist iets lager. Je eigen stofwisseling moet dan wat harder werken aan je ideale gevoelstemperatuur.

heating-949081_960_720

Handen en voeten gymnastiek 

Heb je altijd koude handen en voeten? Dan is de kans groot dat je lichaam het ook koud krijgt. Train je handen en voeten met gymnastiek. Zodra je de boel in beweging zet krijgen niet alleen je handen en voeten het lekker warm maar ook je lichaam voelt een stuk aangenamer. Hoe doe je dat? Gewoon… je handen, vingers, voeten en tenen bewegen. Rondjes draaien, vuisten maken, tenen optrekken en juist weer aanspannen. Het werkt! Trek een paar lekkere warme sloffen aan je voeten, daar worden ze blij van.

Sporten

Sporten zorgt voor algehele beweging van het lichaam. Het warmt je lichaam op en zorgt dat spieren lekker warm en goed gestimuleerd worden. Begin de dag met een rondje sportschool of rond de dag juist af met een bezoekje aan de sportschool.

Kopje warme kamillethee

Een heerlijk kopje warme kamillethee zorgt dat je lichaam ontspant en geeft je tegelijkertijd een fijne warmte-boost. Duik lekker met een dekentje op de bank, kopje warme thee erbij en gloeien maar.

Meer lifestyle inspiratie >>> 

sniff-1768463_960_720
chamomile-829220_960_720
Tips om er als koukleum lekker warmpjes bij te zitten.

Geef een reactie