Kids, Lifestyle

Back to life, Back to reality …

Na een heerlijke week vakantie met de kinderen is het weer … “Back to life, Back to reality!” Wat hebben we genoten van een week waarin niks moet, alles mag en vooral … niet op die verrekte klok hoeven kijken. Hoe fijn is dat! Elke dag genieten van zon, zee (lees; koud meer) en strand. En vooral genieten van elkaar, de rust, de ruimte, lieve mensen, de natuur en GEEN speelgoed! De kinderen waren één met de natuur, zien takjes en steentjes als super tof speelgerei en torretjes zijn nog nooit zo interessant geweest. Ouderwets snoephappen maar dan met plastic diertjes … te gek gewoon! Een bak, paar speeldiertjes en water, that’s it! Een lepel dat dient als schepje was heilig en wat denk je … samen met één lepel scheppen … om de beurt! Het kan dus toch! Er gaat een wereld voor mij (en hun) open! Als dat geen “Puur van Geluk” moment is!

Deze heerlijke week vakantie, zonder al die kisten en manden vol speelgoed, besef ik ineens waar kinderen echt blij van worden. Het klinkt misschien iets wat zweverig maar jeetje wat heb ik me verbaast over het “geen-ruzie-maar-spelende-lieve-zusjes” fenomeen. Ik heb niet hoeven mopperen, geen gillende stemmetjes in mijn oor gehad … nee geen onvertogen woord is er gevallen. Bizar, nog steeds bizar! Eenmaal thuis werd mijn gevoel acuut bevestigd. Schreeuwen om die ene trol zonder haar, gillen wie er als eerst de poppenwagen mag voortduwen en over de trampo, de fiets en de step nog maar niet te spreken. Ik geef de schuld aan al die felgekleurde plastic rommel wat verspreid ligt door het hele huis, waar je je benen over breekt en vooral wat spuuglelijk is. Wie het ooit allemaal bedacht heeft … is er rijk mee geworden, wat het mij vooral gebracht heeft … is dat ik een ervaring rijker ben geworden! Ook rijk dus!

Het speelgoed wordt hier eens even allemaal uit de kasten, manden en kisten getoverd! De kinderen mogen een deel van die meuk verkopen en voor die centjes mogen ze beide één (spuuglelijk) ding uitkiezen. Een ander deel gaan we weggeven aan kinderen die nog niet eens een fatsoenlijk stuk speelgoed hebben om mee te spelen. We hebben het al eens vaker gedaan, zonder problemen overigens, speelgoed uitzoeken voor kinderen die niks of bijna niks hebben. Ze vinden het gewoon leuk om uit te zoeken en waarderen ineens de waarde van dat ene leuke hebbeding en vooral … er wordt weer mee gespeeld. Ik kan het iedereen aanraden, succes!

-X- Puur van Geluk

vakantie-zonder-speelgoed

Geef een reactie