Health, inspiratie, Lifestyle, Musthaves

Arie Boomsma komt naar Apeldoorn (interview)

Arie Boomsma komt naar Apeldoorn. Zaterdag 19 mei geeft hij een circuittraining en komt zijn nieuwe boek FIT presenteren en signeren bij The Gym, Ultimate Fit Company in Apeldoorn. Wij hadden een interview met Arie om alvast in de stemming te komen. Arie vertelt over zijn boek FIT, hij noemt het zelf ‘pleidooi voor een gezond leven, vol tips en inzichten over slaap, voeding en beweging” en vertelt wat sporten en een gezond leven voor hem betekenen. Lees je mee?

Wat betekent sporten voor jou?

,,Sporten, of liever gezegd beweging, is voor mij één van de drie bouwstenen voor een gezond leven. De andere twee zijn voeding en slaap. Ik probeer die drie dingen in een mooi evenwicht te krijgen. Als dat lukt heb ik de energie om mijn leven aan te kunnen, genoeg aandacht te hebben voor mijn werk en de mensen om mij heen, geen pijntjes te ontwikkelen, minder ziek te zijn en over het algemeen optimistischer.” 

Kan jij je een leven zonder sporten voorstellen?

,,Ik denk dat een leven zonder sport niet bestaat. Als je tenminste erkent dat alle vormen van beweging eigenlijk sport zijn. We lopen, fietsen en maken de hele dag squats als we dingen oprapen. Als je bedenkt dat de meeste mensen overdag meer uren zitten dan dat ze ’s nachts slapen, is het ook echt belangrijk dat je beweging serieus neemt. Dat je goed voor ogen houdt wat het je oplevert aan energie, plezier en kracht.”

Waarom heb je het boek FIT geschreven en wat wil je hiermee bereiken?

,,FIT is een pleidooi voor een gezonder leven. Ik denk dat je ons leven vandaag met alles dat we willen doen, alle afleiding, verantwoordelijkheden en druk, niet meer aankunt als je niet gezond leeft. Ik wil lezers helpen om kleine, haalbare aanpassingen te maken in hun dagelijks leven zodat ze beter zullen slapen, gezonder zullen eten en meer tijd kunnen vinden voor beweging. Je zou kunnen zeggen dat het een gids is, vol informatie en kennis die ik in de afgelopen dertig jaar dat ik nu rondloop in die sportwereld verzamelde.”

Waarom moeten mensen dit boek lezen?

,,Mensen moeten niks hoor. Maar ik denk dat veel lezers zullen herkennen dat het in een druk leven, met ons werk, kleine kinderen thuis, al die andere dingen die we willen of moeten doen, soms lastig is om tijd te vinden voor beweging, genoeg uren te slapen en gezond te eten. Voor die mensen is dit boek.”

Wat leuk dat je naar Apeldoorn komt om het boek te signeren en een training komt geven, wat kunnen wij verwachten?

,,Heel leuk om naar Apeldoorn te komen. Ik heb er nog een paar jaar gewoond, in de jaren negentig en verheug me erop vrienden en kennissen van toen te zien. Bij de training gaat het vooral om plezier. We gaan er stevig tegenaan samen. De middag is voor mij geslaagd als mensen voldaan, afgepeigerd en met een glimlach weer naar buiten lopen.”

Kom jij zaterdag 19 mei ook? Voor meer info rene@ultimatefitcompany.nl.

Wil je ook fitter en energieker worden? Lees dan het boek FIT of het E-book van Arie Boomsma.

Kijk hier voor meer lifestyle inspiratie >>> 

arie-boomsma-apeldoorn-thegym-puurvangeluk
arie-boomsma-thegym-apeldoorn-puurvangeluk
thegym-apeldoorn-arie-boomsma-puurvangeluk

Geef een reactie