Geplaatst in Kids, kinderfeestjes, Lifestyle

8 Tips om zelf uitnodigingen te maken en te versturen

Heb je iets te vieren? Dan is een uitnodiging een absolute must om te vertellen dat je iets te vieren hebt. Uiteraard verstuur je dit naar de mensen die je graag op je feestje wilt uitnodigen. Een uitnodiging maken is altijd erg leuk en geeft je alvast de nodige voorpret. Wie ga je uitnodigen, waar ga je het feestje vieren en hoe ga je de uitnodiging maken en versturen? Je kunt heel eenvoudig originele uitnodigingen maken en versturen. We hebben 8 tips voor je om zelf uitnodigingen te maken en te versturen. Geniet van de voorbereidingen!

kaartje-post-uitnodigingen-maken-versturen-puurvangeluk

Echte post is zoveel leuker

Er gaat niets boven echte post. Een kaartje is persoonlijk, geeft gelijk een goed sfeertje en is altijd leuk om te bewaren. Het is een blijvende herinnering, want het feest begint al bij het maken van een mooie uitnodiging. Of je nou een uitnodiging voor een kinderfeestje, een verjaardag, geboorte of 12,5 jarig jubileum wilt maken en versturen… een uitnodiging is altijd leuk om te versturen, enne… nog veel leuker om te ontvangen natuurlijk. ๐Ÿ˜‰

Zelf uitnodigingen samenstellen

Wij hebben heel eenvoudig zelf een uitnodiging samengesteld geheel naar onze eigen wensen.  Superleuk om te doen, omdat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Zelfs de kleur van de envelop kun je kiezen. Wij hebben eerst een proefdruk besteld van ons samengestelde kaartje om te kijken hoe het kaartje er in het echt uitziet en of er nog iets aangepast moet worden. Al de volgende dag had ik het kaartje in huis. Je kunt de bestelling eenvoudig opslaan in je account van Kaartje2go, wanneer je proefdruk akkoord is kun je dus heel  gemakkelijk via je account je kaartjes definitief bestellen.

kaartje2go-zelf-uitnodigingen-maken-puurvangeluk

8 Tips om zelf uitnodigingen te maken en te versturen naar genodigden

Je kunt zelf heel eenvoudig op de website van Kaartje2go een ontwerp uitzoeken die bij je viering past. Het leuke is dat je alles helemaal zelf kunt bepalen en aanpassen, zoals jij je kaart wenst. De tekst, kleur en zelfs lettertype en grootte van de letters kun je aanpassen. De volgende 8 tips zijn handig te vermelden op een uitnodiging.

 1. Wat is de reden van het feest? 
  Niet geheel onbelangrijk! Wat ga je vieren? Het is natuurlijk heel handig wanneer genodigden weten waarvoor ze uitgenodigd worden. Is het een kinderfeestje, een verhuizing, een verjaardag of een jubileum bijvoorbeeld?
 2. Op welke datum wordt het feest gehouden? 
  De datum is van belang zodat genodigden vast kunnen checken of ze deze datum beschikbaar zijn.
 3. Op welke locatie wordt het feest gegeven? 
  Geef je een feest gewoon lekker thuis of geef je een feest op locatie? Zorg altijd dat het volledige adres op de kaart vermeld staat waar het feest gehouden wordt.
 4. Een begin- en eindtijd is altijd fijn
  Een begintijd is van belang zodat genodigden op tijd arriveren. Een eindtijd is heel handig om te weten wanneer genodigden bijvoorbeeld oppas moeten regelen.  
 5. Cadeautip
  Een cadeautip in de vorm van een envelop is best handig wanneer je bijvoorbeeld spaart voor iets leuks of als je een deel van het geld wilt gebruiken om je feest van te betalen. Ook kan het prettig zijn voor genodigden om te weten wat ze moeten kopen of geven. Wil je dat niet? Laat de cadeautip dan achterwege en laat je verrassen.
 6. Bij afwezigheid melden
  Het is heel handig om te weten wie er allemaal op het feest komen, voor bijvoorbeeld inkopen van lekkernijen en drinken of om te weten voor hoeveel personen je moet reserveren op de locatie van je feest. Vermeld ook, wanneer mensen verhinderd zijn, of ze even een seintje willen geven. Hiermee voorkom je dat er voor veel te veel personen wordt gereserveerd en ingekocht.
 7. Je eigen contactgegevens
  Die zijn altijd handig om te vermelden, zowel naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer. Zo nodig eventueel een mailadres.  Zo weten mensen je altijd te bereiken. Ook handig voor thuisblijvers, mocht er onverhoopt iets zijn.
 8. Proefdruk
  Heb je alle stappen doorlopen en online de perfecte kaart gemaakt? Bestel dan een proefdruk van je kaart om te checken of hij helemaal naar wens is voordat je hem gaat versturen. Misschien heb je toch nog iets over het hoofd gezien, dan kun je het nog aanpassen voordat je de kaarten definitief gaat versturen.

Dit zijn de belangrijkste gegevens die op een kaart moeten komen te staan. Uiteraard kun je alles helemaal zelf invullen. Wees creatief, maak er een mooie uitnodiging van en geniet van de voorpret!

Meer inspiratie <<<

kaartje2go-uitnodiging-bestellen-puurvangeluk

Een gedachte over “8 Tips om zelf uitnodigingen te maken en te versturen

Geef een reactie