Geplaatst in inspiratie, Langzamer leven, Lifestyle, Me-time, Tips en adviezen

8 Tips om tijd voor jezelf te nemen

Tijd voor jezelf… het klinkt zo lekker egoïstisch maar o jee…. wat hebben we het hard nodig. Zeker in deze bizarre tijd! Gezin, relatie, werk en kinderen die schoolwerk thuis moeten doen. Het vereist enige planning en organisatie! Dus even opladen hebben we allemaal heel hard nodig om weer door te kunnen. Neem jij genoeg tijd voor jezelf? Ook al lijkt het niet te kunnen, het is juist nu belangrijk het wel in te plannen. Met deze 8 tips om tijd voor jezelf te nemen (zonder schuldgevoel) komt het helemaal goed. Relaxxxx….

Tijd voor jezelf is een must

Voel je niet ongemakkelijk bij het idee maar plan die tijd voor jezelf gewoon lekker in zonder schuldgevoel! Tijd voor jezelf is een must, voor iedereen! Je hebt het nodig om even tot jezelf te komen, mooie plannen te maken, je batterij op te laden, iets af te maken of om gewoon even helemaal niets te doen. Gun het jezelf! Doe iets waar je blij van wordt. Genieten is toegestaan!

Rust en balans

Soms heb je even adempauze nodig om de rust en balans weer te vinden. Laat gebeurtenissen op je inwerken, sport ze thuis van je af en leeg je hoofd. Je mag momenteel niet naar de sportschool, maar touwtje springen, trampoline springen en andere oefeningen kunnen ook prima in de achtertuin natuurlijk.

Elke dag is een nieuw hoofdstuk van een mooi boek, maak er een prachtige pagina van! Ga op zoek naar de dingen waar jij rust en balans in kunt vinden. Is het mediteren, yoga, thuis sporten of juist lekker (thuis) aan het werk gaan? Allemaal prima, zolang je maar geniet en de rust en balans kunt vinden in de dingen die je aan het doen bent.

8-tips-relax-meditatie-tijd-voor-jezelf-puurvangeluk

Bewustwording is tijd voor jezelf

Wees bewust van alles om je heen, maar wees niet bang om vooral bewust van jezelf te worden. Wat ben ik aan het doen? Ben ik daar blij mee? Voel ik me goed? Hoe kan het anders of wat zou ik graag nog willen doen of bereiken? En hoe kan ik mijn doelen behalen? Reflectie klinkt misschien eng maar geeft je juist een goede kijk op het leven waarin jij van belang bent. Durf keuzes en beslissingen te maken, vertrouw op jezelf. Het is jouw leven!

photo-1520809170356-cfbee41507c1

Hoe maak je tijd voor jezelf en wat ga je doen?

Dat is een goede vraag! Plan elke dag een blanco momentje in je planner/agenda. Het kan een half uurtje, uurtje of langer zijn, wat je maar nodig hebt. Gewoon even tijd voor jezelf. Geen klusjes, werk of andere verplichtingen. Doe wat je op dat moment graag wilt doen, het maakt niet uit wat het is. Het geeft je positieve energie en maakt je superblij!

8 Tips om tijd voor jezelf te nemen

  1. Ga lekker op je gemak een boek lezen of magazine doorbladeren. BOEKENTIP: Slow Living
  2. Sluit je op in de badkamer en ga lekker een poosje in bad liggen en neem een gezichts- en haarmasker.
  3. Een uurtje sporten in de achtertuin lijkt vermoeiend, maar naderhand zit je vol energie en is je hoofd lekker leeg.
  4. Een uurtje languit op de bank met een kop thee en reep chocolade is heerlijk ontspannen en betekent opladen.
  5. Wandelen in de natuur is een absolute topper. Helemaal tot rust en tot jezelf komen. Alleen maar luisteren naar de fluitende vogeltjes. Zenn…
  6. Luister naar je favoriete muziek.
  7. Maak een lijstje met vooral leuke dingen die je graag nog wilt doen, wilt maken, wilt lezen, wilt leren waar je anders niet aan toekomt en probeer elke dag iets van dat lijstje af te strepen.
  8. Doe vooral waar je zin in hebt en wat je leuk vindt of doe helemaal niets! Niets doen is ook iets doen.

Deze kleine tips geven je een groot gevoel van ontspanning. Het werkt, je verdient het, geniet ervan!!

Kijk voor meer lifestyle inspiratie >>>

8-tips-tijd-voor-jezelf-maken-puurvangeluk
8-tips-relax-tijd-voor-jezelf-puurvangeluk
8-tips-me-time-tijd-voor-jezelf-puurvangeluk

Geef een reactie