8 Keer waarom spelen met houten speelgoed leuk en leerzaam is

Spelen met speelgoed is altijd een goed idee voor kinderen. Of dat nu binnen of buiten is, spelen is altijd leuk. Zeker wanneer er weer een nieuw speelgoed gekocht wordt, is het weer een groot feest. Wil je langer genieten van het speelgoed dat je aanschaft en wil je er zeker van zijn dat het zorgt voor urenlang speelplezier? Koop houten speelgoed. Het is niet alleen een feestje om mee te spelen, het is ook nog eens heel leerzaam. We vertellen je 8 keer waarom spelen met houten speelgoed leuk en leerzaam is. 

1. Houten speelgoed is duurzaam 

Persoonlijk vind ik het belangrijk dat speelgoed lang mee kan gaan. Het is jammer als het binnen no time kapot is. Houten speelgoed is duurzaam en gaat veel minder snel kapot dan plastic speelgoed. Het is misschien iets duurder in aanschaf, maar het gaat wel langer mee. Zo kun je het speelgoed altijd weer doorgeven aan broertjes, zusjes of familieleden of eventueel verkopen. Houten speelgoed blijft meestal aardig zijn waarde behouden. 

2. Beter voor het milieu 

Houten speelgoed is gemaakt van natuurlijke materialen. Dit speelgoed is dus niet alleen duurzaam en leuk om mee te spelen voor kinderen, maar het is ook nog eens beter voor het milieu. Als dat niet fijn klinkt!? 

3. Goed voor de ontwikkeling

Bijkomend voordeel is dat houten speelgoed de ontwikkeling bevordert. Dit is natuurlijk met ander speelgoed ook het geval, maar meestal zitten er geen geluidjes of lampjes in houten speelgoed, waardoor kinderen zelf spelelementen, oplossingen en mogelijkheden moeten bedenken. Dit is superleuk om te doen en daarnaast goed voor de ontwikkeling van je kind.

4. Het maakt kinderen creatief 

Houten speelgoed maakt kinderen creatief. Ze moeten, zoals ik al vertelde, zelf spelelementen bedenken. Dit is goed voor de ontwikkeling van je kind, maar dit maakt je kind ook heel creatief. Door leuke rollenspellen te bedenken, maar ook door zelf geluiden te maken die horen bij het speelgoed. Denk bijvoorbeeld aan geluiden die dieren, auto’s, mensen en brandweerwagens maken. 

5. Stimuleert de fantasie 

Doordat kinderen creatief worden, stimuleert dit gelijk de fantasie van kinderen. Ze bedenken rollenspellen en bootsen vaak dagelijkse gezinssituaties na. Bovendien zijn ze vrij in het spel door te spelen wat ze willen. Dit zorgt ervoor dat ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten, waardoor ze niet geremd worden en het idee hebben dat ze zelf mogen beslissen wat ze mogen doen. Spelen zonder grenzen, dat is toch fantastisch! 

6. Houten speelgoed is veiliger 

Houten speelgoed gaat minder snel kapot, dus dat betekent ook dat kinderen zich minder snel zullen bezeren aan het speelgoed. Bovendien bevat houten speelgoed (meestal) geen batterijen en/of kleine loslatende onderdelen die verstikkingsgevaar kunnen veroorzaken. Blijf wel altijd alert met spelende kleine kinderen! 

7. Het is tijdloos

Houten speelgoed bestaat al eeuwen, het is tijdloos en gaat lang mee. Over 10 jaar is houten speelgoed nog een hit en dit blijft het. Het ontwerp is meestal strak en mooi afgewerkt, waardoor het generaties lang mee kan gaan. Je investering is het dus dubbel en dwars waard. 

8. Je kind wordt er blij van 

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je kind blij wordt van het spelen met houten speelgoed. Ze kunnen helemaal hun eigen ideeën bedenken en ermee spelen zoals zij dat wensen. Het maakt ze creatief, ze kunnen hun fantasie de vrije loop laten en ze kunnen grenzeloos spelen met houten speelgoed. Daar wordt toch ieder kind blij van!?

>> Kijk voor meer kids inspiratie <<

8 Keer waarom spelen met houten speelgoed leuk en leerzaam is.

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d