Geplaatst in Fashion, Fashion Tips, inspiratie, Kids, review

6 Tips voor het kopen van nieuwe goede schoenen

Goede schoenen zijn belangrijk voor onze voeten. Ze bieden comfort, steun en kunnen zelfs problemen aan de voeten voorkomen. Maar waar moet je op letten wanneer je nieuwe en goede schoenen koopt? We zetten 6 tips voor het kopen van nieuwe goede schoenen voor je op rijtje. Succes!

Tip 1: Ga voor goede kwaliteit

Er zijn ontzettend veel soorten en maten schoenen verkrijgbaar. Voor volwassenen en voor kinderen. Van hippe sneaker tot aan een nette laars en meer. Iedereen weet ook dat goede kwaliteit schoenen beter zijn voor je voeten. Ga voor goede kwaliteit! Het zorgt ervoor dat je voeten goede steun krijgen en het maakt de kans op allerlei andere voetproblemen kleiner. Goede schoenen zorgen voor optimaal draagcomfort, waardoor je lekkerder kunt lopen. TIP: Wanneer je kiest voor echte leren schoenen (let op het leer keurmerk), zorgen deze ervoor dat je minder snel last krijgt van zweetvoeten.

Tip 2: Pas altijd beide schoenen

Heel belangrijk, pas altijd beide schoenen. Het kan zijn dat de ene voet groter is dan de andere, waardoor je misschien toch de verkeerde maat kiest. Kies dan voor de maat van de grootste voet en los het eventueel op met een zooltje in de andere schoen. Het is sowieso prettig om beide schoenen te passen om te voelen of ze lekker en comfortabel zitten.

6 tips kopen nieuwe goede schoenen

Tip 3: Pas nieuwe schoenen altijd aan het einde van de dag

Je voeten zijn aan het einde van de dag altijd iets dikker dan in de ochtend. Je hebt namelijk al de hele dag op je voeten gestaan of gelopen. Ga je toch in de ochtend passen dan kan het zijn dat schoenen gedurende de dag gaan knellen. Dat geeft druk en pijn, waardoor ze niet lekker zitten. Zorg ook dat je tenen voldoende ruimte hebben in de schoenen, zodat ze goed kunnen bewegen en niet gaan knellen.

6 tips kopen van nieuwe goede schoenen witte laarsjes

Tip 4: Loop een rondje op de schoenen

Loop tijdens het passen van nieuwe goede schoenen even een rondje op de schoenen. Zo kun je goed checken of ze helemaal naar wens zitten. Zit er gelijk al iets in de weg of niet helemaal lekker, dan weet je eigenlijk al dat het niet fijn zit en je dus gerust een ander paar kunt passen. Kies voor schoenen die direct lekker en goed zitten.

Tip 5: Trek goede sokken aan bij het passen

Iets waar je niet direct bij nadenkt wanneer je schoenen gaat kopen: trek goede sokken aan. Het is niet fijn als je schoenen wilt passen en je bijvoorbeeld een panty aan hebt, dikke sportsokken draagt of wanneer je met blote voeten schoenen moet passen. Je kunt niet goed voelen of de schoenen lekker zitten en of ze goed aansluiten.

tips voor het kopen van goede nieuwe schoenen sokken

Tip 6: Check de zool

Bekijk ook goed of de zool van goede kwaliteit is. Het is belangrijk dat de zool niet te glad is, zodat je weinig kans hebt om uit te glijden. De zool van de schoen moet voorzien zijn van voldoende profiel voor meer grip. En last but not least, check of de zool flexibel genoeg is, waardoor je goed af kunt rollen met je voeten. Kom je er niet helemaal uit, vraag dan gerust om advies. Succes met het kopen van nieuwe goede schoenen!

Weet je wat zo tof is? Bij van den Assem kun je alles in één keer shoppen voor het hele gezin. Enne… je kunt perfect outfits en schoenen op elkaar afstemmen. Bovendien kun je thuis op je gemak de schoenen passen bij de outfits die jij draagt.

Meer Fashion inspiratie >>>

tips kopen goede nieuwe schoenen sneakers heren
tips kopen nieuwe goede schoenen cowboylaarsjes puur van geluk

Geef een reactie