6 Tips om het thuiswerken zo aangenaam mogelijk te maken

We ontkomen er helaas niet aan. We moeten allemaal steeds meer thuiswerken als dat mogelijk is. En het is natuurlijk wel zo prettig als je er lekker bij kunt zitten wanneer je thuis moet werken. We geven je 6 tips om het thuiswerken zo aangenaam mogelijk te maken. Good Luck! 

1. Fijne werkplek

Een fijne werkplek is een must voor het thuiswerken. Er moet een goede sfeer hangen en het is fijn als je continu geïnspireerd raakt door en in deze ruimte. Als je een werkplek hebt in een rustige en opgeruimde omgeving, zul je merken dat je focus optimaal is. Richt je werkplek helemaal naar jouw wens in en maak het comfortabel. 

2. Zorg voor goed apparatuur 

Thuiswerken gaat natuurlijk niet lukken zonder goed apparatuur. Een goede computer is een must, net zoals de juiste accessoires voor je apparatuur. Heb je bijvoorbeeld een Apple waarop je werkt, dan is het prettig om de juiste Apple accessoires te hebben om optimaal aan het werk te kunnen. En heb je een iPhone 12 mini om je collega’s of klanten mee te bellen? Vergeet dan de iPhone 12 mini telefoonhoesjes niet. Deze hoesjes beschermen je telefoon optimaal.

3. Voldoende ventilatie 

Zet een raampje op een kiertje, zodat de ruimte waarin je werkt goed kan ventileren. Wanneer de werkruimte geen frisse lucht krijgt, zul je merken dat je ogen kunnen gaan prikken en branden en dat je snel moe wordt, waardoor je energie en focus verdwijnen. Dat wil je natuurlijk voorkomen, dus hup … open het raam! 

4. Groene planten een must

Groene planten geven een geluksgevoel en zuiveren bovendien de lucht. Het geeft bovendien een fijne sfeer in de werkruimte en zorgt ervoor dat je productiever bent. Dus zet je werkkamer gerust lekker vol met frisse groene planten! 

5. Even weg van je werkruimte 

Voor bijvoorbeeld een korte koffiepauze of om een lunch te nuttigen. Vergeet ook vooral een korte wandeling niet om ervoor te zorgen dat je frisse lucht krijgt. Tijdens een wandeling kun je je hoofd even leegmaken en bovendien geeft het je meer energie en inspiratie om weer aan het werk te gaan.

6. Maak elke dag een planning

De laatste tip van de 6 tips om het thuiswerken zo aangenaam mogelijk te maken is: maak een planning! Een planning is een must wanneer je veel thuis werkt. Het is namelijk best verleidelijk om wat dingen voor jezelf tussen de bedrijven door te doen. Dat is natuurlijk ook prima, zolang je maar focus kunt houden en je planning iedere dag voor elkaar kunt boksen. Met een planning of schema kun je precies bijhouden wat er per dag af moet zijn. Heb jij nog waardevolle tips om het thuiswerken zo aangenaam mogelijk te maken? Laat het ons weten!

>>> Meer inspiratie werkgeluk <<<

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d