6 Tips gezond en productief thuiswerken

Ohhhh… thuiswerken, het lijkt soms zo lekker. En ja, ik spreek uit ervaring dat het ook echt wel heel lekker is. Maar er zijn ook keerzijdes uiteraard. Er zijn ook meestal wel aanpassingen nodig om het allemaal op rolletjes te laten lopen, dat thuiswerken. En dit kan met BASE247 perfect! We gaan je helpen met de volgende 6 tips gezond en productief thuiswerken. Kom op, ga ervoor en geniet van het thuiswerken! 

1. Fijne werkplek

We hebben momenteel de mazzel dat jonge kids, die 24/7 vermaakt moeten worden, weer naar school mogen, zodat het thuiswerken weer een stukje aangenamer wordt. We gaan er dan ook vanuit dat dit voorlopig zo mag blijven, zo niet dan komen we terug met een andere versie met tips om je er doorheen te trekken. 😉 Oké, kids zijn de deur uit naar school, dus moeders en vaders moeten aan de bak! Lieve mensen zorg voor een fijne werkplek, een plek waar je je volledig kunt afsluiten en waar je focus kunt houden. Kies een ruimte waar je zo min mogelijk gestoord kunt worden en waar je zo min mogelijk ruis van buiten hebt. Vergeet niet te ventileren! Zet ramen en/of roosters iets open, zodat je voldoende frisse lucht krijgt. Hiermee voorkom je dat je hoofdpijn krijgt, weinig energie hebt en zere ogen krijgt. 

Tip: groene planten voorzien de ruimte van zuurstof en je wordt er gelukkiger van!

2. Telefoon aan de kant 

Ja ik weet het, het is soms best lastig. Maar als er iets is wat ons snel doet afleiden, dan is het wel een mobiele telefoon naast je. Elke berichtje, riedeltje, pingeltje zorgt er toch voor dat we even kijken. Weg focus! Waar was ik ook alweer gebleven, wat moet ik doen, toch nog even kijken, want jeetje wat een leuke blouse zag ik ineens op Facebook voorbij komen en ohhh… is dat niet de buurman van die vriend die we vorige week gesproken hadden en en en… de tijd tikt door. Dus hop hop telefoon even aan de kant en hocus pocus focus!!!

3. Gezond eten

Het volgende puntje van aandacht, gezond eten. Nu we veel thuiswerken, is het net alsof jede hele dag honger hebt. Alle lekkernijen in de kastjes kijken je smekend aan; EET MIJ, NU! Niet in huis halen is natuurlijk de makkelijkste weg, maar dat gebeurt in de praktijk niet. Wel is bewezen dat gezond eten je productiviteit opkrikt en je energielevel naar een hoger niveau tilt, dus ook hier weer hop hop… weg met de drop en maak plaats voor gezond eten. Weet je soms niet waar je moet beginnen? Struin 1x per week het internet af voor lekkere gezonde ontbijtjes, snacks en maaltijden. Maak een lijstje voor een week en haal de boodschappen in huis. Variatie is een must! Dus niet elke dag een appel of brood met pindakaas, maar varieer met lekkere exotische fruitsoorten, snack tussendoor een handje ongezouten en ongebrande noten, worteltjes en verschillende kleuren paprika’s. Maak desnoods voor elke dag een voedingsschema. Ga vooral ook lekker zelf aan de bak en experimenteer met lekkere en gezonde recepten. En kies voor tussendoor voor de kleine snack groenten, zoals mini komkommers en mini paprika’s. Die eet je gemakkelijk weg, zonder dat je ze eerst hoeft te snijden. 

4. Op tijd naar bed

Makkelijk zeggen als je een ochtendmens bent, maar die vlieger gaat hier niet op. Gevolg: wallen onder m’n ogen van hier tot Tokio en weer terug. Niet alleen wallen worden blij van op tijd naar bed gaan, het is ook superfijn voor je huid en haar. Maar nog belangrijker, je energieniveau en focus schieten behoorlijk de lucht in. Ideaal voor het thuiswerken! Tip: Ga elke avond een half uurtje eerder naar bed dan je gewend bent. Je zult zien dat je daar aan gaat wennen en je misschien zelfs over een poosje een uurtje eerder naar bed gaan lekker vindt.

5. Sporten is een must

Iets wat hier 2/3 keer per week vaste prik was, is ineens radicaal omgeslagen. Sporten zonder sportschool, hoe doe je dat? En vooral, waar haal je de motivatie vandaan? Doe ook dit weer samen met iemand om ervoor te zorgen dat het gezellig is om te gaan sporten. Sporten kan perfect in de buitenlucht, in het bos, op de hei en zelfs in je achtertuin. Buiten sporten zorgt er namelijk gelijk voor dat je frisse lucht inademt en dus meer zuurstof naar je hersenen en lichaam wordt getransporteerd. Win-win! Je kunt heel eenvoudig de Front en Back Squat doen, gewoon op zolder, in de woonkamer of in je tuin. Doe ook dit weer lekker in de ochtend nadat je bent opgestaan of samen met iemand om het gezellig te houden en de motivatie er vooral in te houden. Zo heb je gelijk energie, ritme en focus te pakken voor het thuiswerken. Heb je al een tijdje niet meer gesport en wil je het weer oppakken? Dan is het raadzaam om Whey Isolaat van BASE247® te nemen na het sporten. Na het sporten zorgt een Whey Proteine shake voor een optimaal herstel van de spieren.*

6. Ga buitenspelen 

De laatste tip van de 6 tips gezond en productief thuiswerken is buitenspelen. Buitenspelen is leuk voor jong en oud. Maak een fijne wandeling of ga een rondje fietsen. En doe dit vooral ook even met een vriend, vriendin, je vader of moeder, een buurvrouw of iemand anders. Heb je gelijk even de sociale contacten weer bijgewerkt en het is gewoon veel gezelliger. Je mag uiteraard ook gezellig met je kids naar de speeltuin en je ook even uitleven. Kinderen vinden dit fantastisch. Begin elke ochtend met een korte wandeling, dit zorgt ervoor dat je fris, fruitig en vol energie aan de bak kunt. Heb jij nog mooie aanvullende tips om gezond en productief thuiswerken mogelijk te maken? Laat het ons weten!

>>> Bekijk meer WERKGELUK <<<

*Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

6 Tips gezond en productief thuiswerken

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: