Geplaatst in Beauty, Beauty tips, Health, inspiratie, Lifestyle

6 Keer waarom plastische chirurgie geen taboe meer is

Veel mensen hebben over plastische chirurgie een bepaald beeld en denken dat je plastische chirurgie alleen maar toepast om mooiere lippen, billen of borsten te krijgen. Maar uiteraard (gelukkig weten velen dit ook) kun je plastische chirurgie ook overwegen wanneer je lichamelijke of geestelijke klachten ervaart of een medische aandoening hebt die je door plastische chirurgie kunt verhelpen of verminderen. 6 Keer waarom plastische chirurgie geen taboe meer is.

1. Haartransplantatie

Misschien iets wat je niet direct bedenkt bij plastische chirurgie maar het wel is, haartransplantatie. Een haartransplantatie is een methode om dun behaarde en kale plekken te verminderen of te verhelpen. Niet alleen mannen, maar ook vrouwen kunnen last hebben van uitvallend haar en kale plekken. Voor zowel mannen als vrouwen kan dit een behoorlijke impact hebben. Kliniek Veldhoven behoort tot de beste haartransplantatie kliniek die volledig gespecialiseerd is in maatwerk haartransplantaties. Niet alleen om je nog mooier te maken dan je al bent, maar ook om je onzekerheden en vervelende gevoelens te lijf te gaan. Dus weg met het taboe van plastische chirurgie!

2. Ooglidcorrectie

Heb je last van hangende oogleden waardoor je veel last ervaart van hoofdpijn of een zwaar gevoel op de oogleden hebt? Dan kan plastische chirurgie in de vorm van een ooglidcorrectie uitkomst bieden. Een ooglidcorrectie geeft meer ruimte om de ogen door het ooglid op te trekken waardoor je een energiekere uitstraling krijgt en minder klachten ervaart. Plastische chirurgie hoeft dus niet altijd alleen maar te worden uitgevoerd om je mooier te maken, ook klachten kunnen hiermee verminderd en zelfs verholpen worden.

3. Borstvergroting of borstverkleining

Er zijn vrouwen met een kleine cupmaat die daar super tevreden over zijn, maar uiteraard zijn er ook vrouwen die daar juist hinder van ondervinden. Dit kan zich zelfs uiten in psychische problemen. Ditzelfde geldt voor vrouwen met een grote cupmaat. Uiteraard zijn we allemaal mensen en hebben we allemaal onze persoonlijke voorkeuren en gevoelens. Wat voor de één een belemmering is, is voor de ander juist dikke prima. Maar zolang je er hinder van ondervindt mag je er uiteraard altijd iets aan veranderen. Het gaat erom dat jij je lekker in je vel voelt.

plastische-chirurgie-borstverkleining-borstvergroting-taboe-puurvangeluk

4. Oorcorrectie

Bij ongeveer 1 op de 20 mensen komen afstaande oren voor. Uiteraard zijn afstaande oren geen probleem zolang je er geen hinder van ondervindt. Ze werken net zo goed als oren die dichter bij het hoofd staan. Maar toch kan het een belemmering zijn voor mensen die dit hebben. Een oorcorrectie biedt dan uitkomst. Ook al wordt een oorcorrectie door veel mensen (die er geen last van hebben) misschien als schoonheidscorrectie gezien, voor degenen die er last van hebben kan het wel degelijk een andere betekenis hebben dan enkel en alleen een schoonheidscorrectie.

oorcorrectie-plastische-chirurgie-taboe-puurvangeluk

5. Buikwandcorrectie

Een ander voorbeeld is het buikgedeelte. Je kunt een buikwandcorrectie bijvoorbeeld overwegen na een zwangerschap of na gewichtsverlies. De buikwand kan verslapt zijn waardoor het vel blijft hangen. Hierdoor kun je last krijgen van knellende kleding, rugpijn door een verkeerde belasting van de lendespieren of smetting ten gevolge van een vetschort. Een buikwandcorrectie kan dan een goede oplossing zijn. Let wel: een buikwandcorrectie is geen manier om af te vallen.

6. Littekencorrectie

Plastische chirurgie kun je ook perfect inzetten om littekens die ontstaan zijn door diepe beschadiging van de huid en problemen bij de wondgenezing te verminderen. Het is helaas niet mogelijk littekens helemaal te laten verdwijnen, maar je kunt ze wel degelijk minder zichtbaar maken door plastische chirurgie. Littekencorrectie is vooral goed toe te passen wanneer het litteken op een zichtbare plek aanwezig is en je daar hinder van ondervindt.

taboe-plastische-chirurgie-buikwandcorrectie-puurvangeluk

Dit zijn een aantal voorbeelden om plastische chirurgie te overwegen. Niet alleen om je nog mooier te maken dan je al bent, maar om hetgeen waar je hinder van ondervindt te verminderen of zelfs te verwijderen.

Wil je nog meer Health inspiratie <<<

6-keer-taboe-plastische-chirurgie-puurvangeluk
6 Keer waarom plastische chirurgie geen taboe meer is.

Geef een reactie